Śluz w filtrze paliwa toyota avensis 2000 d4d 2.0

22 Maj 2011, 21:12

2 miesiace temu ojciec dal mi swoja toyotke na pewien czas (2 tyg) ze akurat nie mialem wlasnie wtedy zbytnio pieniedzy to wyjezdzilem prawie cala rope jaka byla w baku (wskazowka opadla na rezerwe). Po dniu zatankowalem do pelna BP ultimate i niby wszystko bylo ok, tylko ze podczas jazdy gdy obroty przekrocza 4,5 tys auto tak jak by dostaje zadyszki. Poczytalem ze to pewnie wina syfu jaki sciagnelem z dna zbiornika i zebym wymienil filtr. Tak tez zrobilem. Auto przez miesiac jezdzilo bez problemu az tu nagle jeb znowu to samo, to ja w te pedy kupilem nowy filtr a tam jeszcze wiecej tego sluzu. Po wymianie na nowy filtr bylo ok az do wtorku gdy auto znowu dostalo zadyszki. Znajomy mechanik polecil mi dolac do zbiornika troche zwyklej benzyny zeby ten sluz przepalic ale to nie pomoglo, to samo ze wszystkimi srodkami do czyszczenia ukladu paliwowego. Za kazdym razem problem wracal jak bumerang. Wie moze ktos co mam robic ?? Czy da rade to naprawic bez czyszczenia lalego zbiornika ??
karoozel
Nowicjusz

Miejscowość: z tamtad

22 Maj 2011, 22:37

karoozel napisał(a): Wie moze ktos co mam robic ??

Demontaz zbiornika i porządne czyszczenie.. :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

23 Maj 2011, 19:54

To ostatecznosc, a jakies inne wyjscie ??
karoozel
Nowicjusz

23 Maj 2011, 20:02

Nie jezdzic na rezerwie, to moze nie bedzie zaciagalo tego syfu, zalezy ile tam tego jest.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

23 Maj 2011, 20:28

no sek w tym ze teraz nawet potrafi zassac ten syf jak jest pelny bak
karoozel
Nowicjusz

23 Maj 2011, 22:19

No to nic z tym nie zrobisz juz, ladny syf gdzies ktos musial zatankowac, lub kilka razy z rzadu zatankowac. Tylko zbiornik wyjac.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne