Spadki napięcia 1.9 TDI

21 Lis 2021, 00:46

Witam.Golf 4 1.9 90KM na pompie.Ostatnio zamrugała mi kontrolka akumulatora i po 30-40 sekundach zgasla następnie po 30 km znów ta sama sytuacja tylko po 10 sekundach znów przestała mrugać.Czym mogą być spowodowane te spadki napięcia? Regulator napięcia wymieniany w czerwcu.Dodam że teraz nie działa centralny zamek przekręcając z kluczyka,(rygluje wszystkie drzwi oprócz drzwi kierowcy i nie mruga czerwona lampka w drzwiach kierowcy sygnalizująca o zamknięciu) pewnie ma to związek z tym spadkiem napięcia ale odłączenie akumulatora nic nie dało.
straznik
Nowicjusz

21 Lis 2021, 11:46

W pierwszej kolejności powinieneś sprawdzić połączenia elektryczne przy akumulatorze i wiązkę kabli od alternatora.
straznik napisał(a):teraz nie działa centralny zamek przekręcając z kluczyka,(rygluje wszystkie drzwi oprócz drzwi kierowcy i nie mruga czerwona lampka w drzwiach kierowcy sygnalizująca o zamknięciu) pewnie ma to związek z tym spadkiem napięcia ale odłączenie akumulatora nic nie dało.
To raczej nie za związku ze spadkami napięcia chyba że gdzieś tu w obwodzie jest jakieś zwarcie w co wątpię. Przypuszczam że będą to dwie różne usterki.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Gru 2021, 18:16

Nic nie robilem z moim problemem , od tamtej pory kontrolka już się nie pojawia.Również zamykanie drzwi działa jak należy i pstryknięcie w stacyjce po wyjęciu kluczyka wróciło , bo też tego nie było po pojawieniu sie kontrolki. W czym był problem nie wiem, mam nadzieje że jednak szybko nie powróci
straznik
Nowicjusz

03 Gru 2021, 10:28

Dla pewności sprawdź wtyczkę na alternatorze z cienkim kablem oraz tą śrubę, mocującą ten gruby kabel z altka do aku.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 13B-REW - Mazda
    Na liście słynnych silników stosowanych w autach sportowych nie mogło zabraknąć jednostki Wankla. A skoro o silniku z wirującym tłokiem mowa, to na myśl od razu przychodzi Mazda i jej sportowy model RX-7. Prawdopodobnie ...