Posiadam w aucie instalacje LPG i zastanawia mnie zużycie benzyny przez to autko. Mianowicie zdaje mi się że trochę za dużo ciągnie ten benzyny. Jakieś 4 litry na 100 km ? Gdzie benzyny używam tylko i wyłącznie do odpalania, później zaraz przerzucam na gaz.
No i samo spalanie gazu- wychodzi że ten golf przy spokojnej jednak miejskiej jeździe pali za dużo. Ale pomijając gaz- czemu to bydle pali tyle benzyny ?
Dodam że autko pokonywało krótkie odcinki- nie było żadnej trasy- co chwile odpalanie. Ale i tak nie sadze że przez to spalanie benzyny może być aż takie duże. Pokierujcie mnie może do jakiś artykułów albo pomóżcie bo tak być nie może.
Aha i autko moim zdaniem bardzo szybko się nagrzewa- i temperatura silnika lekko wystaje ponad 90 C nawet w zimę. Może jest 91-92 stopnie.
Na co zwracać uwagę- jechać do gazownika czy do mechanika ? Czy może coś sprawdzić samemu ?
Jeśli auto szybko się nagrzewa i utrzymuje 90 stopni to tylko się cieszyć bo znaczy termostat działa prawidłowo.
Częste odpalanie samochodu powoduje duże zużycie benzyny.
jeśli nie ufasz, że tak może być oczywiscie podjedź do gazownika i poproś o sprawdzenie czy podczas jazdy na gazie samochód nie pobiera benzyny. Uważam jednakze, że gdybyś jeździł na samej benzynie z częstym odpalaniem samochodu spalanie na 100 km wyniosłoby sporo więcej niż 7L.
To rozwiązanie ma swoje plusy i minusy. Plusem na pewno jest to, że znacznie trudniej uszkodzić pompę paliwa, chyba że się zastoi. Minusem jest to, że wyłączając pompę wyłączamy chłodzenie wtryskiwacza.
Toyota silniki 1UZ-FE i 3UZ-FE Układ V8 z dwoma wałkami rozrządu. Pojemność: 4 i 4,3 litra. Zalety: dobra baza do tuningu, niewielka masa. Wyprodukowane przez Toyotę silniki V8 1UZ-FE i 3UZ-FE zdobyły szacunek i popularność wśród entuzjastów ...
Alfa Romeo 1600 Spider "Duetto", 1966 rok 1600 Spider "Duetto" zadebiutował w 1966 roku, prezentując się w oryginalnym i niekonwencjonalnym wzornictwie - dzieł Pininfarina - który wyraźnie odróżniał się od innych wersji z gamy Giulii, dzięki niskiemu ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.