Spalanie w puncie?

20 Lut 2008, 22:01

Witam. Mam punto r.1997 z silnikiem 1.1 na gazie. Jechac nie ma czym nawet na bezynie ale nie oto mi chodzi. Mam pytanie do osób które maja lub miały taki samochód. Ile wam palił podczas normalnej, spokojnej jazdy? Prosze o podzielenie sie swoimi doświadczeniami. Mi ostanio wyszło 9,7 l/100km gazu. Wiem ze nawet niektóre 1.8 nie palą tyle. Znajomi mają 2.0 co palą do 10 litrów. Tak się zastanawiam noże mam instalację zle dobraną do silnika. Proszę o podpowiedź co do spalania.
pozdrawiam
tofis
Nowicjusz

28 Lut 2008, 23:51

mam taki samochodzik i mi tez tak pali około 8-9litrów to raczej normalne przy gazie bo mało który pali mniej prawie kazdy samochód pali tak koło 10 litrów wiec nie masz sie czy przejmowac ale jak chcesz dto mozesz jechac na regulacje to ci troszke przykreca ale wtedy mozesz miec problemy z odpalaniem bo bedzie dostawał za mało mieszanki gazu pozdrawiam
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Maserati GranTurismo - opinia i wrażenia z jazdy
    Miałem okazję trochę pojeździć i jako że nie ma opini na temat tego auta więc się podziele wrażeniami. Maserati GranTurismo Silnik 4.2 V8 405 KM Skrzynia aut. 6 Biegowy Rok prod. 2010 Całokształt Uważam że to bardzo fajne ...