Spięcie na wycieraczkach

31 Gru 2020, 01:59

Witam. Mam problem z wycieraczkami a mianowicie objawy sa nastepujace...na pozycji wylaczone chodza jak na drugim biegu. To wkurza bo jezdze teraz na 1 biegu w ustawieniem nairzadziej. Gdzie szukac spinki przewodow. Taka moja diagnostyka . Moze schemacik wtyczki przewodow(pinow)wlacznika. Passat 1997 1.9 tdi
MarcinZegiel
Nowicjusz

31 Gru 2020, 09:07

Przypuszczam ze to będzie wina samego przełącznika. Jak chcesz je na szybko wyłączyć jak nie ma deszczu to chyba najlepiej wyjąc bezpiecznik on powinien być tylko od silnika wycieraczek (sprawdź to zanim go wyciągniesz).
Problemem może być jeszcze przekaźnik od wycieraczek ale ja bardziej obstawiam sam przełącznik.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

31 Gru 2020, 11:10

Sprawa rozwiązana. Poczytałem jeszcze trochu. Wyjąłem przekaźnik. Okazało się że jeden styk przyspawał się. Poluźniona sprężynka. Ścisnąłem sprężynkę żeby tak samo trzymała jak w drugim. Styk wyczyściłem i działa. Zamykam temat. Dzięki!
MarcinZegiel
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BYD e6 - elektryczny samochód o dużym zasięgu
    Pierwsza w Polsce prezentacja w pełni elektrycznego samochodu BYD e6 odbyła się w dniach 9 – 10 lipca w czasie konferencji "2012 International Symposium on Electric Vehicles – Triple Helix Activity Research; Energy-Technology; ...
    Kierowco, przygotuj się na zmianę czasu!
    Ostatnia niedziela marca to moment, gdy następuje zmiana czasu z zimowego na letni. Oznacza to utratę godziny snu i choć może się wydawać, że to niewiele, to jednak niewyspanie kierowcy może mieć negatywny wpływ na bezpieczeństwo ...