Sportowe auto - Celica / Tiburon / Eclipse / E46 coupe

15 Paź 2014, 13:46

No i na co Ci to? Za 15 tysięcy nie kupisz żadnego sportowego auta raczej, no może jakiś zdechły japoniec stary typu 200sx... W tej cenie możesz najwyżej kupić jakiś gejowóz właśnie za którym się rozglądać albo... coś porządnego co i wygląda i pojedzie i jest porządne. W tej cenie najlepiej kupić E36 328i qp, które dobrze jeździ, nieźle się prezentuje, jest względnie tanie w utrzymaniu i silnik podatny na modyfikacje. :)
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

15 Paź 2014, 14:48

Widać ze polecasz to z czym związane jest Twoje zajęcie zarobkowe - wnioskuje po Twojej stopce.

Celica, Tiburon, Eclipse - gejowóz? No raczej nie.

Spytalem sie dziewczyny, czy bmw e46 najbardziej lanserski, to powiedziala ze owszem marka itp. robi robote, ale z wygladu na tle trzech pozostalych jest zwyczajny, w sensie nie wyróżniajacy sie z tlumu jak pozostale.

EDIT: zaznaczam caly czas, ze nie szukam samochodu o sportowych wlasciwosciach jezdnych tylko o SPORTOWYM WYGLADZIE (140 km. i moment obrotowy okolo 170 mi styka w zupelnosci).
And1Player
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Paź 2014, 15:03

Prawda taka, że na BMW polecą, ale dziewczynki w wieku 15-18 lat o wyrobionej reputacji... no chyba, że chcesz takie wozić i z nimi się obracać.

Moim zdaniem auto ma być do jeżdżenia, dawania przyjemności i szczęścia. Jak chcesz wyrywać zdziry to idź do klubu, wywal 200zł na parkiet i krzyknij, że ci drobne wypadły...
westsider
Początkujący

Zdjęcia: 81

15 Paź 2014, 15:22

Dziewczyne to ja mam jedną i inne mi juz niepotrzebne :) Bardziej chodzi mi o kwestie wygladu ktory zwraca uwage przechodniow, jego sylwetka jest sportowa i widowiskowa. Stad pytanie - ktore z wymienionych najbardziej pasuje pod tym katem?
And1Player
Nowicjusz

15 Paź 2014, 16:00

Nie prościej kupić to, co najbardziej Ci się podoba? :o
Dżisas, w jakim kierunku zmierza ta cywilizacja :cry:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Paź 2014, 16:09

Nie to nie moje zajęcie zarobkowe, raczej dorobek jak mi się nudzi.

Napisałem Ci po prostu prawdę, E36 coupe zadbane w mpaku robi robotę. Na pewno większe wrażenie niż te przednionapędowe zabaweczki, a już zwłaszcza jak ktoś ma chociaż podstawowe pojęcie o autach. Co z tego, że nawet zrobisz pierwsze wrażenie na jakiejś skromnej grupie przechodniów, która nie ma pojęcia o motoryzacji jeżeli jak przyjdzie co do czego pokazać auto z bliska to wyjdzie kupa w postaci tandetnego wnętrza, mizernych osiągów, właściwości jedznych na poziomie passata itd.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Miejskie auta ze 100-konnymi benzynowymi silnikami
    Samochody wyposażone w silnik Diesla stają się coraz mniej popularne, a ich udział na rynku globalnym – po raz pierwszy w historii – spadł w tym roku do poziomu poniżej 50 proc. Równocześnie zyskują auta ...
    Masz problem z kodem do radia to pisz
    Rozkoduję prawie każde radio. Warunek to muszę znać numer seryjny , najlepiej przysłać wszystkie oznaczenia, znajdujące się na bocznej ściance twojego radia.

15 Paź 2014, 16:52

And1Player napisał(a):dzida, ten Hyundai co się podoba koleżankom to mam nadzieje, że mowimy o HC GK? :)

pewnie, bo ten okularnik jest wg mnie nespecjalnej urody :mrgreen:

And1Player napisał(a):Ale abstrahujac od takiej sytuacji, chodzi mi bardziej o wiekszosc przechodniow za czym sie najwiecej obroci na ulicy? Nie znajac marki i nie widzac znaczka. Jak myslicie?

Za Hyundaiem, dużo się obejrzy bo nikt nie zna tego auta ale musi być w jakimś konkretnym kolorze, a nie typowy srebrny, bo zginie w tłumie.
BMW jest opatrzone strasznie ale dobra fela (byle nie pedalsko-kolorowa) i gleba robią robotę :ok:

jiGsaw napisał(a):Napisałem Ci po prostu prawdę, E36 coupe zadbane w mpaku robi robotę.

nikt na to uwagi nie zwróci, prócz fanów marki/motoryzacji - taka jest prawda, lepiej szukać e30 jak już, bo mniej ich i są kultowe już

Jakbym kupował auto tylko dla wyglądu to bym na BMW e36 nie patrzył, bo za dużo tego tylko brał Hyundaia, miał ładne auto, niekoniecznie szybkie jak 328i ale mega tanie w naprawie w porównaniu do BMW. Ważne jest czy kogoś stać na utrzymanie, a potem idą w grę osiągi. Wg mnie to autorowi bardziej pasuje, bo nie chce się ścigać.
A jakbym szukał auta, którym bym chciał się pochwalić będzie trwałe i nie będzie mi wstyd się w nim pokazać to brałbym Lexusa IS200 :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

15 Paź 2014, 20:16

Nie jestem fanem e36, ale qp na lekkiej glebie, w mpaku i dobrej feldze robi robote. Przyciaga uwage wedlug mnie.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

15 Paź 2014, 20:27

no mi też się podoba jak zrobiona ze smakiem ale my należymy do wąskiego grona ludzi lubiących motoryzację, a reszta postrzegać ją będzie niestety jako wiejska beemkę, a dla autora również liczy się ta reszta stąd moje zdanie
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

15 Paź 2014, 20:45

Jak zrobiona na wiejska to wiejska, jak ze smakiem to ze smakiem. :) A opinia dziwakow nie powinna decydowac o zakupie auta...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

15 Paź 2014, 20:51

Jak juz kolega wyżej klekocze na przednionapedowe zabaweczki to powiem jedno. Istnieją inne auta z tylnym napędem niż bmw i merc. Jak inny kolega wspomnial jest lex is 200 czy nawet camaro iv gen. Tylko ze dla co niektórych tylny napęd zaczyna sie na b a kończy na w...
westsider
Początkujący

Zdjęcia: 81

15 Paź 2014, 20:53

Tylko, ze to wynalazki, zwlaszcza camaro, a nie sadze by autor szukal problemow. :wink:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

15 Paź 2014, 21:02

akurat Lexus nie jest żadnym wynalazkiem i jest trwalszy niż BMW. Jedyna wady to psujący się odtwarzacz CD (jeśli to jest dla kogoś wadą) i mało aut na rynku... Czyli brak.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

16 Paź 2014, 00:10

Ja bym tak latwo tego nie powiedzial, bo watpie by lexus wytrzymal długo w rekach młodego gniewnego. :wink:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

16 Paź 2014, 09:33

mike1735, wiem co mi się podoba, spokojnie - chce tylko poznać opinie innych ludzi niesugerując ich przy tym swoją własną.

jiGsaw, powołujesz się na tylni napęd BMW oraz mpakiet - kwestia w tym, że takie czynniki są fajne, ale nie są moim priorytetem. Priorytetem jest WIDOWISKOWA sylwetka samochodu przy w miare dobrych osiągach (140 km, moment 170 i przedni napęd naprawde mi styka).

dzida, masz rację - też mi się wydaję, że mpakiet itp. dostrzegą fanatycy marki oraz osoby siedzace w branży motoryzacyjnej. mnie bardziej chodzi o to, zeby miec nietuzinkowy samochod o sportowej sylwetce z w miare ogarnietymi osiagami. Sciganie nie jest moim priorytetem napewno. Co do Lexusa - jestem pozytywnie zaskoczony ze w takim budzecie mozna miec takie auto, jednak nie jest az tak sportowe Z WYGLADU - jak tiburon, celica, eclipse.

wiec raczej bmw odpada - pytanie teraz, ktore z pozostlaych jest najbardziej widowiskowe Z WYGLADU? Tiburon (2003), Celica (2001), Eclipse (2002)?
And1Player
Nowicjusz