Sportowy tłumnik końcowy

23 Gru 2018, 15:47

Siemka mam takie małe pytanie, chciałem w swojej e46 2.8 zmienić tlumnik końcowy z fabrycznego na sportowy. Rozejrzałem się trochę i znalazłem fajny ultera dedykowany za 700zl i drugi ultera za 350 do spawania. Mam pytanie czy zmiana na taki wydech nie sprawi ze jazda będzie uciążliwa, czy nie będzie za głosy? I jeszcze jedno słyszałem ze po jakimś roku. Ta tzw wełna w środku sie wypala i tlumnik staje sie taki glosny ze jdst nie do zniesienia. Co o tym sądzić?
Adi23
Obserwowany

23 Gru 2018, 16:23

Adi23 napisał(a): czy nie będzie za głosy?
Myślę ze dobrze kumasz.Mialem takich na OBT i odjezdzali w sina dal/zbyt glośny-nie spelnial war.tech./Myslę ze wystarczy kuknąć i posluchać u znajomka lub popytac na SKP... :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

25 Gru 2018, 14:02

No i do tego policja - podczas spotkania z nimi, pomiar hałasu gwarantowany i DR zabrany. Niby nic, bo zawsze można to zdemontować a badania na SKP zrobić. Ale szkoda kasy, nerwów, mandatu itd.
Wiem, że dla młodych ludzi, hałas na drodze z tłumika wiele znaczy ( aczkolwiek nie rozumiem dlaczego ), ale warto się zastanowić - czy to jest warte kłopotów?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Gru 2018, 10:46

W razie jakiś problemów i dalszych przeróbek polecam Ci firmę Kaliński. Możesz zadzwonić pogadać, zawsze doradzą, pomogą jak chodzi o układy wydechowe :)
Andrzejfilin
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 09 2006
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: VOLVO FH13 500 EEV
Silnik: 500 KM (368 kW)
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2013