Witam
użyłem szukajki ale nie znalazłem wszystkich odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
otóż mam plan, kupić samochód. jako że uważam że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego, więc określiłem wszystkie swoje wymagania.
- najlepiej do 8-9 tysięcy, jak się trafi okazja to do 10 000 ale musi być naprawdę okazja
- mało pali - liczę na spalanie rzędu 7 litrów gazu w trasie załadowanym samochodem
- da się zaadaptować moja instalacje gazową IV generacji, którą już posiadam, więc musi być silnik na wtrysku z tego co wiem (ale nie wiem na pewno
![Wink ;)]()
mam staga 300+ chyba, reduktor skorpion GT, i 7 wtryskiwaczy magic jet
- kombi, ze składanymi siedzeniami z tyłu (plan zakłada, że będę w nim spał podczas dalekich podróży)
- niezbędne minimum wyposażenia to klima i elektryczne szyby.
- jak najbardziej bezawaryjny
- celowałem w japoński - jak ta
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł], ale chyba ta wersja silnikowa jest na nie wielopunktowym wtrysku, wiec nie zagazuje tego moja instalacją
plan zakłada podróż do Lizbony w wakacje samochodem, więc dobrze by było jakby klima naprawdę chłodziła a nie tylko udawała że jest, wynalazki jak tempomat też były by miłe ale nie są konieczne. takie minimum wyposażenia to elektryczne szyby i klima.