13 Lis 2013, 13:14
Swoje obecne auto sprowadzałem z Niemiec, za pośrednictwem importera Mazurek Autoimport. Fakt - firmy takie pobierają prowizję, ale za to masz pewność, że auto jest z legalnego źródła, nie bite z normalnym przebiegiem. Jeśli ktoś się nie zna na autach (ja co nieco wiem, ale niestety specem nie jestem i ciężko byłoby mi rozpoznać samamu podczas zakupu, czy ktoś mnie nie robi w konia), to lepiej zapłacić jakiś procent uczciwej firmie, która zajmie się wszystkim za nas. Akurat oni sprowadzają auta max 5-6 lat. Dostajesz ofertę z cenami, danymi technicznymi, przebiegiem, rocznikiem, wyposażeniem itp. Możesz się zastanowić i wybrać. Tylko pamiętajcie, żeby taką firmę wczesniej sprawdzić - w necie, w KRS. Jak szukałem importera to natrafiłem na opinie osób, które zostały oszukane (umowy podpisywali w aucie na parkingu, firma nie miała siedziby, ani żadnego adresu tylko stronę www). Także trzeba uważać i najpierw sprawdzić importera. Jak podpisałem umowe, auto sprowadzili po tygodniu, pełna dokumentcja serwisowa, auto zostało sprawdzone pod kątem stanu zawieszenia, czy nawet grubości lakieru, bez problemu mogłem pojechać nim do stacji kontroli i samodzielnie jeszcze zweryfikować stan techniczny. Myslę, że może nawet lepiej zapłacić ta prowizję rzetelnej firmie, niż kupić kota w worku.