REKLAMA
Witam,
Szukam auta do 25k (maksymalnie), najlepiej kombi albo duży sedan/hatchback co by spokojnie wszedł wózek do bagażnika, najlepiej rocznik 2007 lub nowszy, ogólnie auto w dobrym stanie.
Chodza mi po głowie różne modele, KIA Cee'd, Volvo V50, Ford Focus, Toyota Corolla, Skoda Octavia, Honda Accord... nie zamykam się na żadną markę poza ewidentnymi brzydalami. Ciężko mi jednak znaleźć coś ciekawego szukając na otomoto i innych.
Zastanawiam się nad znalezieniem kogoś kto mi sprowadzi auto z zagranicy.
Obawiam się jednak, że w tym natłoku oszustów dostanę auto sprowadzone, które w Polsce zostanie skompletowane z 3 innych i pod pozorem bezwypadkowego dostanę złom. Ja się na autach nie znam stąd mam wątpliwości czy można trafić na uczciwego kogoś kto auta sprowadza w okolicach Krakowa ?
Jeśli macie kogoś do polecenia lub macie jakieś informacje czy w ogóle warto się zastanawiać nad tym sposobem zakupu używanego auta będę wdzięczny? Nie jestem do tego przekonany specjalnie, ale może macie pozytywne doświadczenia?
Generalnie jak już kupuję coś z przebiegiem rzędu 150 tysięcy km+ to fajnie jakby były one zrobione na niemieckich autobahnach a nie polskich dziurach.
Ktoś może coś poradzić, ma doświadczenie w temacie, ma kogoś do polecenia ?