Siema panowie! Mam taki otóż problem, że po dolaniu płynu przestały mi działać spryskiwacze. Tzn zaraz po dolaniu jeszcze było ok, nie używałem od kilku dni, mróz dowalił i teraz kupa. Wycieraczki działają ale płyn nie leci. Możliwe że cuś tam zamarzło? Można to jakoś sprawdzić?
można , wjedz na pare godzin do ciepłego garazu i podnieś maskę /choć zbiornik jest za nadkolem /
jak puści to pozbądz sie tego syf... sprycera,
zasyfonuj przez wlew
nie właczaj na razie pompek bo spalisz
pozbądż się tego płynu , myśle że cieniuśki- rzekłbym jesienny
raczej nie zamarzły dysze bo są podgrzewane ciepłem od komory silnika -
zeby spuścic plyn jak odtaje -zasyfonuj przez wlew do spryskiwaczy -kolego fizyka 7 klasa
Wsadzić rurkę i pociągnąć? tak jak na filmach spuszczają paliwo? Płynu nalałem w aż nadto i widać że nie jet zamarznięty, przynajmniej na górze. Nie wymagaj żebym pamiętał co było w 7mej klasie, jak nie pamiętam co robiłem wczoraj
Ja Szczupak, ja Szczupak! Do wszystkich, do wszystkich! Zaciągamy sieć! Można zaczynać!
Kolego nie załamuj mnie, chorowałeś czy spałeś ?
rece i piersi opadają , nie o taką Polskę walczyliśmy
za karę poszukaj w podręczniku lub necie , zacznij myśleć i analizować
lub jedż... do serwisu najlepiej L....
Gdzie w Europie obowiązują winiety na autostrady? To warto wiedzieć! Wybierając się w zagraniczną podróż samochodem, trzeba pamiętać o tym, że bardzo wiele tras po Europie nie jest bezpłatnych. Opłatą objęte są autostrady i drogi szybkiego ruchu. W niektórych krajach, tak jak ...
Z osobówki na samochód dostawczy? Zadbaj o bezpieczeństwo jazdy Wypadki drogowe z udziałem przeładowanych samochodów dostawczych nie należą do rzadkości. Niestety ich kierowcy nie zawsze dbają o przestrzeganie zasad bezpiecznej jazdy, próbując na czas dowieźć towar czy przesyłkę. ...
Dobra tam zamiast się mądrzyć, byś pomógł człowiekowi w potrzebie. W necie nie ma hasła "zasyfonuj" w odniesieniu do samochodu. A co do myślenia to staram się nie przesadzać po to ponoć szkodzi na wątrobę . Więcej luzu i dzięki za pomoc anyway.
Ja Szczupak, ja Szczupak! Do wszystkich, do wszystkich! Zaciągamy sieć! Można zaczynać!
słuchaj ogólnie ja tez mam tak ze czasami zamarzaja spryskiwacze albo płyn na wężykach. musisz poprostu poczakać az będzie mniejszy mróz i wypryskaj wszystko na szyby i kup na stacji benzynowej płyn do -25 stopni wlej i bedzie ok. mozesz dodatkowo dla pewnosci kupic denaturat i dolać. a na przyszłość nie kupuj w markecie zimowego płynu
@rafciuch ok, tak właśnie planowałem uczynić. Dzięki za pomoc- krótko zwięźle i na temat. Nie wiem jak to będzie z wypryskaniem na szyby bo nalałem tego gówna z kauflanda aż po sam korek, ale jakoś poradzę. Ino czekać trza aż ów mróz siarczysty zelżeje. Bywaj zdrów kolego i wesołych życzę!
jest jeszcze jedna możliwość odpal auto na dłużej albo po powrocie z jakiejś trasy kiedy płyn ci sie podgrzeje od silnika to zwykłą suszarką do włosów rozmrozisz wężyki pod klapą i spryskiwacze i im szybciej wypryskasz to badziewie to lepiej. pamiętaj ze woda marznąc zwiększa swoją objętość i może ci rozszczelnić coś w układzie. życze ci szybkiej wiosny
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.