REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nie ma najmniejszego znaczenia czy przegląd jest wazny czy nie...Kruszynka2010 napisał(a):czy w związku z tym jest możliwość sprzedaży samochodu bez ważnego przeglądu?
Absolutnie nie masz racji.Przy wykonywaniu OBT potrzebny jest dokument tzn.DR i oczywiscie pojazd.Jezeli nie ma miejsca na kolejny autograf i stempel to diagnosta wydaje zaświadczenie.no i wtedy oczywiście na tej podstawie WK wymienia DR na nowy.Kruszynka2010 napisał(a): Czy mam rację?
Oczywiście ze tak.Jednak wg.mnie jest pewna zagwozdka a mianowicie:FORMALNIE WY NIE JESTESCIE WŁAŚCICIELAMI TEGO SAMOCHODU.Zeby wszystko było zgodne z prawem to wizyta w sądzie i ustalenie nowych właścicieli tzn.sprawa spadkowa.Dopiero wtedy mozecie podjąć decyzje o sprzedazy lub nie....Kruszynka2010 napisał(a):bez wspomnianego przeglądu i aktualnego dowodu rejestracyjnego?
Jestaś tego pewny w 100%...Kao napisał(a):Nie ma znaczenia czy jesteście w dowodzie czy nie,
No i tu się z tobą całkowicie zgadzam.Sam przerabiałem taki temat w 2000 roku.Ale to juz historia...Kao napisał(a):dołączyć kopię jakiegoś dokumentu potwierdzającego prawa spadkowe do tego auta
Migi60 napisał(a):FORMALNIE WY NIE JESTESCIE WŁAŚCICIELAMI TEGO SAMOCHODU.Zeby wszystko było zgodne z prawem to wizyta w sądzie i ustalenie nowych właścicieli tzn.sprawa spadkowa.
Kruszynka2010 napisał(a):Z bratem przejęliśmy spadek po tacie, w skład którego oczywiście wchodzi ten samochód.
Migi60 napisał(a):
Kao napisał(a):
Nie ma znaczenia czy jesteście w dowodzie czy nie,
Jestaś tego pewny w 100%...![]()
Jak do tej pory nic takiego nie podali.Owszem moze być testament w ktorym będą wyszczególnione wszystkie składnik pozostawionego majatku i min.ten samochód. Jednak nie jestem pewny/nie posiadam w tym temacie wiedzyKao napisał(a):jeżeli jest inny dokument potwierdzający własność
Ok,ok wszystko paniał...Kao napisał(a):Legalizacją jest już to ze maja dokument potwierdzający prawa do samochodu