Wyrejstrowanie samochodu nie konieczne

02 Mar 2020, 10:05

Dziendobry wszystkim,mam taka mala sprawe. Wiedz sprzedalem samochod za granica i przywiozlem umowe sprzedazy do dzialu komunikacji zeby wrejstrowac samochod. Operator okienka powiedzial mi ze samochody sa wylacznie wyrestrowane tylko w przypadku demontazu. Czy to mozliwe? Po zgloszeniu zbycia auta do ubezpieczalni, oc przedzie na obcokrajowca i co sie staie jezeli on nie bedzie za nie placil?
Jakub27
Obserwowany

02 Mar 2020, 18:33

Tak jest, ciebie już nie interesuje co on dalej z nim zrobi. Ty masz czyste konto jak zgłosisz sprzedaż.
Jakub27 napisał(a):Po zgloszeniu zbycia auta do ubezpieczalni, oc przedzie na obcokrajowca i co sie staie jezeli on nie bedzie za nie placil?
Wygaśnie wraz z terminem na jaki było zawarte ale wraz ze sprzedażą samochodu OC przechodzi na nowego właściciela i to czy on z niego zrezygnuje czy je dalej przedłuży to już od niego zależy. Ty już nic nie masz do tego bo nowy właściciel automatycznie przejmuje tą polisę.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kiedy spada temperatura, spada też ciśnienie w kołach!
    Zbyt małe lub zbyt duże ciśnienie w oponach to dłuższa droga hamowania i gorsza przyczepność na zakrętach. Za niskie ciśnienie w oponach wpływa na przyspieszone zużycie opon. Ubytek o tylko 0,5 bara wydłuża drogę hamowania ...
    Niebezpieczne jesienne weekendy
    Wciąż zbyt wielu polskich kierowców ignoruje ryzyko związane z prowadzeniem samochodu po spożyciu alkoholu, takie jak większa brawura, gorsza umiejętność oceny sytuacji na drodze czy spowolnienie reakcji za kierownicą. ...