Sprzedaż samochodu POMOCY!!!

06 Gru 2007, 19:15

Witam
Mam problem z samochodem, mianowicie zakupiłem auto, wziąłem je do odpicowania i chciałem je sprzedać, tylko niestety przegapiłem swoje 30 dni (nie chciałem go rejestrować na siebie, bo wiedziałem, że i tak się go pozbędę) dlatego też mam pytanie- co teraz robić?
Czy można sprzedać samochód po czasie na przerejestrowanie?
Jeśli nie, to czy jak napiszę umowę kupna-sprzedaży na wcześniejszą datę, to nie będzie problemów(ile czasu ma poprzedni właściciel na zgłoszenie sprzedaży samochodu?)?

Z góry dziękuję za odpowiedzi

~*~Pozdrawiam~*~
Dziambyt
Nowicjusz

07 Gru 2007, 21:57

tak z piec la temu tez mialem taki problem ale nie pamietam jak to sie toczylo ale pamietam ze cos musialem w urzedzie zaplacic i bylo ok
artekk
Początkujący

Miejscowość: k-kozle

07 Gru 2007, 22:31

A dużo płaciłeś czy jakoś do 100zl? I sprzedałeś samochód czy jak? Opowiedz dokładniej co zrobiłeś (jeśli pamiętasz).

Byłbym bardzo wdzięczny
Dziambyt
Nowicjusz

08 Gru 2007, 18:49

chyba nawet nie sory nie pamietam jak to dokladnie bylo spytalem jakies babki z urzedu i mi wytlumaczyla
artekk
Początkujący

08 Gru 2007, 18:51

aha chyba to bylo wzbogacenie do zaplaty ale to na 90%
artekk
Początkujący

08 Gru 2007, 23:58

Najprościej będzie,jak zrobisz tak jak napisałeś - spisać umowę kupna-sprzedaży z wcześniejszą datą - najlepiej w 29 dniu od zakupu.Nowy właściciel ma równiez 30 dni na zarejestrowanie minus ilość tych dni,o które zaniżyłes na umowie.Czyli jeżeli umowa jest na datę 29 listopada,a spisałeś ją wczoraj(czyli 7 grudnia),to nowy właściciel nie ma już 30,ale 21 dni.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MINI Clubman Bond Street - jakość klasy premium
    MINI prezentuje specjalną edycję modelu Clubman z bogatym wyposażeniem i ekskluzywną kolorystyką. Światowa premiera odbędzie się w marcu 2013 roku na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie. Kolejne nowości to MINI ...

10 Gru 2007, 23:43

Dobrze, zrobię więc tak jak mówicie, mam tylko nadzieję, że nie będą robili problemów, że nowy właściciel ma, np. 5 dni roboczych na rejestrację...

Dzięki za pomoc
Dziambyt
Nowicjusz