STAG 300 ISA 2 - Czy sie opłaca w tej cenie? Czy to ma sens?

28 Sty 2013, 19:42

Jestem tu nowy więc na początku WITAM WSZYSTKICH :mrgreen:
Dopiero zaczynam przygodę z LPG więc chciałem się Was ekspertów poradzić. :wink:

W środę jadę do gaziarza zakładać instalację LPG do RENAULT THALIA 1.4 8V 2003 r (silnik K7J) 75 KM i wybrałem taki zestaw:
sterownik STAG 300 ISA 2
reduktor AC R 01
wtryskiwacze HANA 2000 (czarne) -bo czerwone ponoć mogłyby spowodować wzrost spalania, czarne mają w zupełności wystarczyć do tego auta.. Jak sądzicie? Dodam że wszystkie "kolory" są w tej samej cenie.
Cena: 2650zł i ani grosza mniej.. Gwarancja 2 lata, przeglądy okresowe co 10-12kkm za 100zł (filtr i regulacja)
Moje pytanie tak jak w temacie: CZY NIE PRZEPŁACĘ:?: :???:

Każda opinia jest dla mnie na miarę złota bo mam bardzo mało czasu na podjęcie decyzji, tylko proszę nie proponować innych zestawów instalacji LPG bo uparłem się przy tym,a zależy mi na Waszych opiniach :mrgreen:

Jeśli zamienię Hany na wtryski Staga AC W 01 to zestaw będzie za 2500zł - zyskam 150zł ale czy warto?
Albo jeśli zamienię sterownik STAG 300 ISA 2 na zwykły STAG 4 ECO to też będzie za 2500zł.. -nie napisałem jeszcze jednej rzeczy która jest dość istotna..
Gaziarz przy ustawianiu instalacji wyłącza ISA 2 i sam ustawia STAGA 300 "ręcznie" podczas jazdy i zaleca aby nie włączać ISA 2 bo czasem lubi robić zamieszanie Ale jeżeli ktoś chce to na życzenie włącza ISA 2 no i można jeździć z ISA a jak ktoś uzna że lepiej było bez to można przyjechać, wtedy znowu wyłączy i ustawi od nowa ręcznie.. Co wy na to?
Dodam że gaziarz cieszy się raczej dobrą opinią (podobno) :grin:

Czy to prawda że ISA nie jest zbyt precyzyjna i że lubi namieszać? Proszę o wyrażenie opinii na ten temat osoby które faktycznie używają ISA 2 lub tych co faktycznie mają pojecie a nie tych co tylko słyszeli coś tam bo fora internetowe sam już przestudiowałem. :grin:
Czy w takim razie zakup takiego sterownika ma sens i czy nie kupić lepiej zwykłego
STAG 4 ECO jeśli gaziarz woli ustawiać bez ISA 2?

Czekam na opinie, z góry dzięki! :wink:
albert69
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 06 1987
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Renault Thalia
Silnik: 1.4 8V 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

30 Sty 2013, 11:03

No dobra bez łachy, :o wybrałem jednak ten zestaw:
sterownik STAG 300 ISA 2
reduktor AC R 01
wtryskiwacze HANA 2000 (czarne)
Stag 4 Plus z reduktorem Tomasetto Alaska AT 09 byłby w tej samej cenie a teoretycznie podzespoły nieco tańsze więc stwierdziłem że wybiorę właśnie taką konfigurację pomimo tego że nie będę raczej używał ISA 2 choć kto wie :)
A co sądzicie o nowym STAG Q-BOX bo też była taka opcja?

CZY KTOŚ TUTAJ W OGÓLE ZAGLĄDA?? :x
albert69
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 06 1987
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Renault Thalia
Silnik: 1.4 8V 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

31 Sty 2013, 01:20

Dobrze wybrałeś, a gazownik wydaje się że wie co mówi. Jedynie można było potanić montując :Stag 300 ISA2, reduktor Tomasetto zamiast ACR01 i wtryski Hana. Dobrze ze czarne.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Niesłyszący na drodze
    Liczba osób mających problem ze słuchem szacowana jest na 10%-15% wszystkich mieszkańców globu. W Europie problem ten dotyka około 80 mln osób. W Polsce liczba ta szacowana jest na około 1 mln. Terminem ...