REKLAMA
Jestem tu nowy więc na początku WITAM WSZYSTKICH
Dopiero zaczynam przygodę z LPG więc chciałem się Was ekspertów poradzić.
W środę jadę do gaziarza zakładać instalację LPG do RENAULT THALIA 1.4 8V 2003 r (silnik K7J) 75 KM i wybrałem taki zestaw:
sterownik STAG 300 ISA 2
reduktor AC R 01
wtryskiwacze HANA 2000 (czarne) -bo czerwone ponoć mogłyby spowodować wzrost spalania, czarne mają w zupełności wystarczyć do tego auta.. Jak sądzicie? Dodam że wszystkie "kolory" są w tej samej cenie.
Cena: 2650zł i ani grosza mniej.. Gwarancja 2 lata, przeglądy okresowe co 10-12kkm za 100zł (filtr i regulacja)
Moje pytanie tak jak w temacie: CZY NIE PRZEPŁACĘ:?:
Każda opinia jest dla mnie na miarę złota bo mam bardzo mało czasu na podjęcie decyzji, tylko proszę nie proponować innych zestawów instalacji LPG bo uparłem się przy tym,a zależy mi na Waszych opiniach
Jeśli zamienię Hany na wtryski Staga AC W 01 to zestaw będzie za 2500zł - zyskam 150zł ale czy warto?
Albo jeśli zamienię sterownik STAG 300 ISA 2 na zwykły STAG 4 ECO to też będzie za 2500zł.. -nie napisałem jeszcze jednej rzeczy która jest dość istotna..
Gaziarz przy ustawianiu instalacji wyłącza ISA 2 i sam ustawia STAGA 300 "ręcznie" podczas jazdy i zaleca aby nie włączać ISA 2 bo czasem lubi robić zamieszanie Ale jeżeli ktoś chce to na życzenie włącza ISA 2 no i można jeździć z ISA a jak ktoś uzna że lepiej było bez to można przyjechać, wtedy znowu wyłączy i ustawi od nowa ręcznie.. Co wy na to?
Dodam że gaziarz cieszy się raczej dobrą opinią (podobno)
Czy to prawda że ISA nie jest zbyt precyzyjna i że lubi namieszać? Proszę o wyrażenie opinii na ten temat osoby które faktycznie używają ISA 2 lub tych co faktycznie mają pojecie a nie tych co tylko słyszeli coś tam bo fora internetowe sam już przestudiowałem.
Czy w takim razie zakup takiego sterownika ma sens i czy nie kupić lepiej zwykłego
STAG 4 ECO jeśli gaziarz woli ustawiać bez ISA 2?
Czekam na opinie, z góry dzięki!