Starlet po wypadku. Czy warto?

30 Mar 2011, 16:53

Witam,
poszukuje niezawodnego autka do 5 tys zlotych i znalazlem toyote starlet 1,3 12v z 95r (za3tys).
Oglądałem ją z mechanikiem i okazało się, że starletka była bita. Na przedniej masce jest sporo szpachli, na tylnim błotniku jest rdza (wlasciciel mowi, że wystarczy reperaturka) pozatym progi i nadkola zdrowe. Facet sie potem przyznal ze byla przywiziona bita z Niemiec i poskładana. Jezdzila nią kobieta, która w 10 lat zrobila 40 tys km......... szyby w orginale

Jesli chodzi o mechaniczne części jest wszystko ok. Działa sonda lambda, silnik chodzi rowno, sprawna chlodnica i nic nie cieknie. Auto ma przejechane ponad 120 tys. km. Chce wziasc ja jeszcze na stacje diagnostyczna i sprawdzic zawieszenie oraz przejechac sie po rownej drodze ok. 90-100km/h i zobaczyc czy ja nie sciaga. Co mi polecicie? Jak chce ktos zdjecia to wysle na maila :)

Może polecicie mi jakies inne autko do 5 tys w tym momencie?
luksteroz
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

30 Mar 2011, 16:58

Jeśli nie była grożnie rozbita to można brać.
Co innego,to zależy co chcesz np Daewoo Lanos,VW Golf III,VW Polo III,Fiat Bravo/Brava itd.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Mar 2011, 17:17

No mechanior powiedział, że z tą blacharką kiepsko bo i poszpachlowana jest podłużnica (z tego co pamietam) i trzeba bedzie do blacharza po roku parkowania "pod chmurką". Trudno oszacować czy groźnie została rozbita.
Zapatruje się na lanosa czy vento (golfy mi sie nie podobaja) ale ciezko mi jest cos znalezc w Warszawie. Lanos pojdzie do gazu. Co powiecie o tym lanosie facet jest handlarzem- czy warto kupowac od takich?
[link do Gumtree wygasł]

A tutaj vento, osoba prywatna (samochod ma przez 2 tygodnie, czy to nie podejrzane?), mowi ze jak sie depnie gazu to bialy dymek wylatuje:
[link do Gumtree wygasł]
luksteroz
Nowicjusz

30 Mar 2011, 18:17

Pierwszemu Lanosowi ktoś wjechał w tyłek napewno bo klapa jest ładnie pokiereszowana.
Co do Vento to spytaj sie gościa czemu tak szybko sprzedaje.
Szkoda że mieszkasz tak daleko bo chłopak od nas z forum Lanosa ma do sprzedania dość fajnego Lanosa ale jest z okolic Wrocławia.

zobacz tego Lanosa,wiem że z gazem ale jak dla mnie warto [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

31 Mar 2011, 21:40

Niestety juz nie aktualny lanos. Rzućcie szybkim i sprawnym okiem na starletke, ktora przymierzam sie kupic:
[link do oferty na Allegro wygasł]
luksteroz
Nowicjusz

01 Kwi 2011, 09:46

Ja bym pojechał obejrzeć na żywo bo fotki to małe piwo.Ogólnie to ciekawa oferta bo auto od 1właściciela a więc historia auta znana,przebieg jakoś mnie nie przekonuje i niewiem czemu ale wydaje mi sie że fotele są ze Seicenta :roll:
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Niepokojące ślady oleju silnikowego pod samochodem?
    Wycieki oleju silnikowego i innych płynów eksploatacyjnych spotykają wielu kierowców. Początkowo każda plama pod autem może wyglądać niegroźnie, jednak bagatelizowanie tego problemu może nieść za sobą poważne ...