Stłuczka i ubezpieczenie, a wysokość odszkodowania

13 Lis 2013, 15:05

Witam, mam prośbę o pomoc, poradę jak zrobić i czy będzie ok. a więc jak cofałem autem to kobiecie która stała na parkingu uszkodziłem auto, drzwi z tyłu, lewe lekko wgniecione i przytartę i z przodu od kierowcy przytarte, ale nie wgniecione u mechanika kobiecie powiedzieli 900zł za to no i teraz sprawa z ubezpieczeniem, jechałem autem brata i on ma dwa samochody za jeden ubezpieczenie płaci 1200, a za drugi ten którym jechałem 400 i to przy pełnych zniżkach, w takiej sytuacji z ubezpieczenia by ok. 10% zniżki stracił mam rację? Teraz tak, na drugiego brata jest skuter i tylko skuter i brat ma może 20% zniżek i co myślicie na to, żeby ogarnąć to, że skuterem przywaliłem i z tamtego ubezpieczenia ściągnąć bo gdybym chciał z tego pierwszego to średnio by mi się opłacało gdyż dużo kasy więcej ze zniżek poleciało by, a tutaj z samego skutera to jak by stracił nawet te 20% zniżek to by się przełożyło na 20zł więcej do zapłaty za ubezpieczenie co Wy na takie coś? Kobiecie myślę że to bez różnicy ponieważ kasę i tak by dostała i tak więc obojętne no więc dzięki za odpowiedzi i porady z góry trochę kombinować ale jestem w kropcę bo młody kierowca ze mnie sam zarabiam na swoje wydadki a kasy mało hehe a jeszcze brat na którego jest skuter i analogicznie ubezpieczenie jest jeszcze współwłaścicielem samochodu mojego ojca, ale nie wiem czy to coś rzutuje
koles28
Obserwowany

Auto: Audi 80

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alkohol przyczyną 25% ofiar na drogach
    Około 25% wszystkich ofiar śmiertelnych wypadków drogowych w Unii Europejskiej ma związek ze spożyciem alkoholu − wynika ze statystyk przedstawionych w raporcie Europejskiego Obserwatorium Bezpieczeństwa Ruchu ...