Stłuczka pytanie do panstwa

03 Kwi 2013, 20:04

Witam miałam dziś kolizje jechałam drogą główną i gościu przykleił się do mnie bokiem urwał mi lusterko zagniótł mi drzwi prawe tylne i przednie prawą część za drzwiami . błotnik przedni i przyryowoał mi zderzak. Aha bym zapomniała i z powodu tego uderzenia prawdopodobnie uszkodzoną mam poduszkę pod skrzynią . Ile powinnam dostać z ubezpieczalni bym się nie czuła pokrzywdzona? bardzo proszę o posty w tej sprawie serdecznie dziękuję.
(Pojazdem jest mazda comprex 626 2.0 diesel rok 93)
magdalena
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 09 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: mazda 626
Silnik: 2.0 diesel
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

03 Kwi 2013, 21:14

magdalena napisał(a): Ile powinnam dostać z ubezpieczalni bym się nie czuła pokrzywdzona?
Patrząc po Alledrogo Twoje auto jest warte coś około 3 tyś zł. Mogę się mylić . Biorąc pod uwagę zakres uszkodzeń , nie zdziwię się jak FU orzecze szkodę całkowitą i zaproponuje do wypłaty kwotę niewspółmierną do rzeczywistych kosztów naprawy. Takie życie , niestety.......Za naprawę Twojego auta trzeba by było w niezależnym warsztacie zapłacić coś około 2-tyś zł ( tutaj też się mogę mylić bo tego nie widzę ) , ale FU liczy koszt naprawy jak w serwisie . Tutaj im wyjdzie więcej niż wartość rynkowa auta i stwierdzą że naprawa jest nieopłacalna , czyli szkoda całkowita.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...