Stłuczka

14 Lip 2011, 16:28

Witam , ostatnio wjechała mi w tył kobieta , w zasadzie nic się nie stało poważnego ( lekko wygięty zderzak ) , nie wzywaliśmy policji , wziąłem tylko od niej dane z dowodu osobistego i dw rejsetstracyjnego . ( nie spisałem nr polisy ) . Winowajca nic mi też nie podpisał , teraz nie chce mi podać nr polisy , czy mogę jej coś zrobić ? zgłosić na polcije ? mineły juz 3 dni .
depedowy
Obserwowany

14 Lip 2011, 19:37

depedowy napisał(a):Winowajca nic mi też nie podpisał
depedowy napisał(a): nie spisałem nr polisy ) . Winowajca nic mi też nie podpisał , teraz nie chce mi podać nr polisy ,

A po co Ci jej nr.polisy... :?: :? Dogadałes się z nią ile ma Ci ewentualnie zapłacic ... :?: :?:
depedowy napisał(a):ostatnio wjechała mi w tył kobieta , w zasadzie nic się nie stało poważnego

Czyli nie ma o co kruszyć kopii.... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

16 Lip 2011, 09:55

Tzn. jakie dane spisałeś? Pesel z dowodu? Z DR nr rejestracyjny? Trochę mało.
Jeżeli jednak kobieta nie chce płacić to zgłoś fakt na policję. Policja przyjedzie do niej i się zapyta, czy brała udział w kolizji. Pani może się wyprzeć i wtedy guzik jej zrobisz.

Pozostanie Ci tyle zemsta w formie np. zarysowania jej samochodu gwoździem, poprzebijania wszystkich opon i tym podobnych przyjemności :)
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Lip 2011, 17:14

Depedowy, zdecydowanie samo spisanie danych z dowodu i numeru rejestracyjnego to za mało. W tej sytuacji zostaje ci zgłoszenie zdarzenia na policję. Natomiast w UFG (Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny) możesz dowiedzieć się, gdzie był ubezpieczony samochód sprawczyni.
I jeśli zależy ci na odszkodowaniu zrobiłbym to jak najszybciej, żeby jak najszybciej doszło do oględzin pojazdu (także tego sprawcy).
I na przyszłość polecam zdecydowanie spisanie oświadczenia powypadkowego w takiej sytuacji. O tym, co się powinno znaleźć w takim dokumencie możesz przeczytać np. w naszym poradniku Wzór gotowego oświadczenia możesz też pobrać ze strony PIU, PBUK lub z większości stron TU.

Jeśli miałbyś dodatkowe pytania, zachęcam do kontaktu poprzez formularz dostępny na oficjalnym blogu Link4.
Ekspert_Link4
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa