Stłuczka z mojej winy - cofając przytarłam bok innego auta

01 Kwi 2021, 19:32

Witam , dzis mialam akcydent. Otorz cofając przytarłam bok innego samochodu. Pierwszy raz zdarzylo mi sie takie cos i w tym szoku i stresie nie zrobilam zdjec samochodow ani nie wzielam numeru telefonu poszkodiwanej osoby. Poszkodowana wziela ode mnie numer telefonu , zrobila zdjecia i ma moją rejestracje. Chciala numer polisy, ale powiedzialam ze wolalabym sie dogadac i zaplacic z wlasnej kieszeni. Odpowiedziala ze pojedzie oszacowac straty i ze oddzwoni. Caly dzien czekam na telefon , ale sie nie odezwala. Starsznie zaluje ze nie wzielam numeru i nie daje mi to wszystko spokoju. Nie wiedzialam jak sie zachowac , co wtedy zrobic. Pwiedzcie czy ta osoba mając moja rejestracje i nazwe firmy ubezlieczeniowej moze poinformowac mojego ubezpieczyciela ? Kurde kompletnie nie wiem co robic. :no:
ewciak177
Obserwowany

02 Kwi 2021, 10:11

Teraz już nic nie zrobisz bo nie masz kontaktu ale w takim przypadku zawsze trzeba robić własne zdjęcia. W dodatku jak się dogadujecie na zapłatę z własnej kieszeni to najlepiej od razu razem podjechać do pierwszego lepszego warsztatu w okolicy na wycenę.

Teraz ta osoba może zadzwonić z informacją o wycenie ale jak dogadacie się na pokrycie kosztów naprawy spisz z nią jakieś potwierdzenie i niech się podpisze na nim, że otrzymała od Ciebie kasę na to.

Wymiana numerami telefonu to podstawa i oczywiście zrobienie zdjęć. O tym trzeba pamiętać.

Musisz czekać na kontakt z Jej strony.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Będą Lexusy plug-in - to już potwierdzone
    Dziennikarze brytyjskiego magazynu motoryzacyjnego Fleetworld uzyskali oficjalne potwierdzenie, że Lexus wprowadzi na rynek samochody hybrydowe plug-in, umożliwiające ładowanie akumulatorów z sieci. Firma prowadzi ...