Stuki w zawieszeniu Audi A4 B7

15 Kwi 2022, 09:29

Witam
Mam mały problem z moją audiczką, chodzi konkretnie o stuki w zawieszeniu przy pokonywaniu nierównej drogi, jadąc nawet na wprost, byłem już w 2 warsztatach, 2 stacjach diagnostycznych i nikt nie był w stanie powiedzieć skąd pochodzą te stuki, były już typy na wahacze proste, łączniki stabilizatowrów, wahacze górne, wszystko wymieniłem, a problem jak był tak jest, zauważyłem też wibracje samochodu podczas jazdy w różnych wartościach obrotowych na danym biegu, może to jest jakiś trop w który warto uderzyć, że może to być np wewnętrzny przegub, już sam nie wiem. Może miał ktoś podobny problem i jest mnie w stanie jakoś naprowadzić na temat co może być przyczyną.
grisk
Nowicjusz

15 Kwi 2022, 09:47

Jaki dźwięk słychać? Metaliczny, skrzypienie,strzelanie?
filipbryk
Obserwowany

15 Kwi 2022, 10:09

Takie troszeczkę głuche puknięcie mam wrażenie jakby to było na samym środku, albo bardziej z prawej strony
grisk
Nowicjusz

15 Kwi 2022, 19:57

A stabilizator? Ktoś sprawdzał tam gumy? Często ten element jest pomijany i ludzie wymieniają na pałe
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Smart Fortwo w nowej edycji limitowanej "cityflame"
    Pełen kontrastu, pełen życia - smart fortwo w nowej edycji limitowanej cityflame skutecznie przyciąga spojrzenia i rozświetla serca miast. Połączenie słonecznego koloru z czarnymi dodatkami ma swój ciąg dalszy w kabinie, ...