Subaru IMPREZA tuning

13 Sty 2008, 23:11

Witam mam male pytanie cz mozna stuningowac subaru z silnikiem 2,5 i ma 300 km. Chcial bym zeby sie szybciej rozpedzal bo rozpedza sie w ok 5,6 s do 100 km a chcialbzm zebz mial po nizej 5 s
dareg
Początkujący

13 Sty 2008, 23:30

Jasne, że można pomyśleć o tuningu mechanicznym
Do tego polecałbym jakąś profesjonalną firmę zajmującą tuningiem, zawsze można coś podkręcić takie auto:)
Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

14 Sty 2008, 00:05

Piter napisał(a):Jasne, że można pomyśleć o tuningu mechanicznym
Do tego polecałbym jakąś profesjonalną firmę zajmującą tuningiem, zawsze można coś podkręcić takie auto:)
Pozdrawiam

Tak jak kolega wyżej. Jesli juz to polecamy tylko i wylacznie jakas firme specjalizujaca sie w tuningu mechanicznym. Samemu lepiej mimo iż np masz części się za to nie brać. Nie wiem jak do silnika Subaru, ale mozesz poszukac również tzw. CHIP'y elektroniczne zwiekszające ilość koni o 10-20km w zalezności od silnika, co pewnie wplynie na przyspieszenie..pozdrawiam :) moj znajomy ma taki chip w VW golfie IV
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

14 Sty 2008, 00:13

Profesjonalna firma zapewni Ci gwarancje i dobrą jakość. Lepiej nie brać się samemu za tuning w takim aucie, bo lepiej, żeby było to zrobione przez ludzi, którzy naprawdę się na tym znają i siedzą w temacie, nie mówię oczywiście, że Ty się nie znasz na tuningu, ale firma daje gwarancje i ich produkty zazwyczaj są dobrej jakości, po drugie takie auto...no nie ma siły musi być profesjonalnie zrobione, bo to nie jest GOLF II czy Opel Kadett (z pełnym szacunkiem dla tych aut), żeby brać się samemu, zobaczysz...oddasz auto do dobrego zakładu, do ludzi, którzy znają się na rzeczy, a będziesz zadowolony z siebie i swojej maszyny:)
Pozdrawiam :)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

14 Sty 2008, 09:26

No wiem ja bym sie za to nie brał tylko szukam jakiejś formy solidnej a wiecie moze jakie koszty by były
dareg
Początkujący

14 Sty 2008, 14:26

Jesli chodzi o CHIPY to koszt ich wynosi 200-300zł. Co do tuningu to niestety nie wiem ale napewno nie mniej niz 2000zł. Zalezy oczywiscie co beda robic itd + robocizna..... Wkoncu to tuning :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Sty 2008, 22:57

Jeśli coś to zrób tuning mechaniczny, za optyk się raczej nie bierz, bo nie ma sensu, subaru to subaru, nie którzy przesadzają i z pięknego auta robią wiejski tuning
Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

14 Sty 2008, 23:32

Oczywiście możesz wsadzić do niego złote duże felgi :) + z tyłu elegancką lotkę założyc i tyle...tyle starczy jesli chodzi optik tuning..pozdrawiam
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Sty 2008, 12:19

Bryann napisał(a):Oczywiście możesz wsadzić do niego złote duże felgi :) + z tyłu elegancką lotkę założyc i tyle...tyle starczy jesli chodzi optik tuning..pozdrawiam

a ja myslalem jeszscze zeby do niebieskiego subaru dodac neony niebieskie xD
dareg
Początkujący

15 Sty 2008, 16:46

Wg mnie niebieskie to nie bardzo. Jesli juz no to białe, ewentualnie czerwone. Zeby byl jakis kontrast taki fajny :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Sty 2008, 19:01

Możliwosci na jeszcze większą moc nie jest mało. Najwazniejsze żeby na tym nie oszczędzać tylko żeby to zrobił ktoś profesjonalnie. Tyle że to nei jest znowu takie tanie. Można by zacząć od jeszcze bardziej wydajniejszej pompy, potem wydajniejsze wtryskiwacze, jeszcze większe cisnienie doładowania, wydajniejszy intercooler, i tak by można wyliczać.. aż do instalacji z podtlenkiem azotu :) Tylko pamiętaj że w pewnym momencie przeróbek silnik może być już dość wysilony to nie zapomnij wtedy o najważniejszych rzeczach dla bezpieczeństwa i trwałości silnika.
Pozdro.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

18 Sty 2008, 21:13

arek_89 napisał(a):Możliwosci na jeszcze większą moc nie jest mało. Najwazniejsze żeby na tym nie oszczędzać tylko żeby to zrobił ktoś profesjonalnie. Tyle że to nei jest znowu takie tanie. Można by zacząć od jeszcze bardziej wydajniejszej pompy, potem wydajniejsze wtryskiwacze, jeszcze większe cisnienie doładowania, wydajniejszy intercooler, i tak by można wyliczać.. aż do instalacji z podtlenkiem azotu :) Tylko pamiętaj że w pewnym momencie przeróbek silnik może być już dość wysilony to nie zapomnij wtedy o najważniejszych rzeczach dla bezpieczeństwa i trwałości silnika.
Pozdro.

Wszystko musi być dobrze chłodzone, bo jak tak "wyżyłujesz" silnik to musisz pamiętać, że on będzie dostawał trochę w .... więc dobre chłodzenie jest konieczne, wiem z własnego doświadczenia.
Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

18 Sty 2008, 22:46

możesz w firmie zajmującej sie tym ale nie ruszaj tuningu optycznego, bo można łatwo przesadzić
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

20 Sty 2008, 10:44

Chomik90 napisał(a):możesz w firmie zajmującej sie tym ale nie ruszaj tuningu optycznego, bo można łatwo przesadzić

no wiem i dla tego jak cos to tylko neony zamontuje pod autem :D
dareg
Początkujący

02 Lut 2008, 19:01

hmmm a co powiecie na neon niebieskie i czarne szyby wszystkie ??
dareg
Początkujący