[Uzywany] Subaru Legacy 2,5l '05

23 Wrz 2007, 04:14

Dzis predstawiam test jednego z moich aut. Jest to Subaru Legacy z 2005 roku wyposazone w 2,5 litrowy silnik typu Boxer.

Autem tym jezdze od ponad roku. Przejechalem nim okolo 20 tys mil. Jak do tej pory bez zadnych awarii.

Silnik w tym modelu ma 2,5 litra pojemnosci, ustawiony jest w systemie boxer i posiada 170 koni. Silnik ten spiety jest z automatyczna czterobiegowa skrzynia biegow ktora to posiada opcje Sport oraz mozliwosc manualnej zmiany biegow SPORTSHIFT. Do tego oczywiscie staly naped na cztery kola.
To wszystko powoduje ze auto znakomicie sie prowadzi..zarowno na suchej nawierzchni jak i na mokrej lub osniezonej drodze.
Mialem okazje nie raz sprawdzic przydatnosc napedu na 4 kola powniewaz codziennie jezdze wysoko w gorach( ponad 2000mnpm) a co za tym idzie zimowe warunki panuja tu przez ponad polowe roku....a auto zachowuje sie jakby bylo stworzone do takich walsnie ciezkich warunkow.

Jesli chodzi o wnetrze. Auto posiada tak oczywiscie rzeczy jak wszystkie elektryczne szyby, klimatyzacje, fotele przednie ustawiane w czterech plaszczyznach, kilka wygodnych schowkow i wiele ciekawych dodatkow.
Fotele sa wygodne i daja bardzo dobre trzymanie boczne. Wnetrze jest dobrze wykonczone i zbudowane z dobrej jakosci materialow. Podczas jazdy nawet z duzymi predkosciami jest cicho a czas umila muzyka plynaca z fabrycznego zestawu audio ktory zaskoczyl mnie pozytywnie jakoscia dzwieku.

Bezpieczenstwo - jak do tej pory testowalem jedynie systemy trakcji...mam nadzieje ze nigdy nie bede musial testowac szesciu poduszek powierznych. ( przednie kierowcy i pasazera, 2 kurtyny boczne i dwie poduszki boczne w fotelach)

Na koniec jeszcze o spalaniu.. Subaru w ruchu mieszanym po miescie i kretych gorskich drogach przejezdza srednio 29 mil na galonie paliwa.

Podsumowujac napisze ze auto bardzo dobrze i przyjemnie sie prowadzi, jest wygodne zarowno w miescie jak i w dluzszych trasach, jest w nim sporo miejsca, ma przestronny bagaznik i co najwazniejsze zapewnia duze bezpieczenstwo kierowcy i posazerow.

A teraz kilka forek mojego egzemplaza:

A tu obok mojego drugiego auta:
Stebel
Nowicjusz

Zdjęcia: 153
Miejscowość: Gardnerville, NV, USA