SUV 4X4 w budżecie 25000

06 Maj 2021, 09:42

Witam.
Doradźcie proszę w sprawie zakupu auta. Potrzebuję wózek 4x4, ale bez szału w terenie, bo mam chałupę na wsi i żeby do niej dojechać muszę ostatnie 300m pokonać polną dróżką , po ulewie błotnistą po śniegu przetartą tylko przez zające. Budżet 25 000 wybrałem 3 opcje: CR-V, RAV4, lub Tucson/Sportage, wszystkie mają motory ,które mnie interesują a więc dwulitrowe benzyniaki. Japończyki wiadomo droższe, ale mechanicznie trwalsze i wszystkie 4x4, koreańczyki tańsze w zakupie, ale bardziej awaryjne i tylko wybrane wersje 4x4. Co brać?
Ostatnio edytowany przez imqant, 06 Maj 2021, 11:22, edytowano w sumie 1 raz
imqant
Nowicjusz

06 Maj 2021, 11:20

Nie wiem czy wygląd ma dla ciebie znaczenia ale z tych podanych samochodów ja osobiście celowałbym w RAV4 tylko tu trzeba by było znaleźć taką która będzie miała nadwozie zdrowe bez korozji. Na drugim miejscu CR-V. Kia i Hyundai nie podchodzą mi jakoś wizualnie z tamtych lat i to wykończenie w środku ale jeżeli chodzi o trwałość to całkiem nieźle wypadają.

Tak z ciekawości myślałeś może na Subaru Foresterem 2.0? To bardzo dobra alternatywa dla tych samochodów.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Maj 2021, 11:26

Dzięki za odpowiedź. Subaru jakoś mnie nie kręci ,mała podaż, problem z niektórymi częściami, niekiedy dostępnymi tylko w ASO.
imqant
Nowicjusz

06 Maj 2021, 11:35

Przejedź się Tucsonem, RAV4 i CRV, zobaczysz który lepiej Ci leży wtedy skupisz się konkretnie na danym modelu i będziesz szukał. Dla mnie Honda najlepiej się zbiera za to RAV4 jakoś lepiej się prowadzi, a pozostałe dwa są trochę takie nijakie. Oba jadą tak samo, robią to co do nich należy i na plus chyba jest to że nie korodują tak szybko bo z tego co widzę po egzemplarzach z tamtego okresu jest sporo z podwoziem w dobrym stanie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przymrozki, mokre liście i oślepiające niskie słońce
    Przymrozki, mokre liście i oślepiające niskie słońce to jesienne pułapki pogody, które zwiększają niebezpieczeństwo kolizji. Trenerzy Szkoły Jazdy Renault przypominają jak prowadzić samochód w takich warunkach. ...