SUV czy Crossover na co patrzeć przy wyborze? Jaka marka, silnik itp.

01 Lip 2021, 22:52

franccc napisał(a):Peugeot będzie oszczędny w spalaniu natomiast mazda w spalaniu i serwisie (tzn. serwis nie będzie spektakularnie tani jak w dacii ale psuje się rzadko). 3008 jak i cała reszta aut z silnikami pokroju 1.2 superturbo-charged itd są dobre dopóki są na gwarancji.

Dzięki!

Na taką szczegółową odpowiedź czekałem :happy: więc powiedz mi te 2 ładne Mazdy, i czy masz coś jeszcze ciekawego, wartego uwagi żebym mógł sobie na spokojnie to porównać? nie wiem czy czytałeś jedną wypowiedź wyżej, gdzie napisałem dodatkowo że aktualnie mieszkam we Francji itp.. o jakie drogi chodzi itd: :wink:
Adasko
Nowicjusz

02 Lip 2021, 12:30

Adasko napisał(a):.. o jakie drogi chodzi itd:

Przy takich przebiegach to nie ma żadnego znaczenia. Mógłbyś seicento jeździć i by wystarczyło

Gdybym sam szukał w miarę świeżego suv'a to oprócz mazdy zerknąłbym w kierunku sportage, tucson'a, rav4 i crv. Jak coś mniejszego to jeep renegade
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

22 Mar 2022, 20:56

Hej!

Aktualizacja dotycząca poszukiwania Suva/Crossovera do 60 Tysięcy złotych maksymalnie.
Najbardziej zależy mi na tym by miał on

- Minimum 130KM
- Benzyna
- Minimum 2016 rok
- Maksymalnie 80 Tyś przebiegu

Aktualnie robię max 7 Tyś kilometrów rocznie przy normalnym użytkowaniu auta, z tego co patrzałem spodobał mi się Renault Kadjar ponieważ i jakoś wygląda, cenowo można się zmieścić z tym wszystkim, spełnia wyżej wymienione kryteria i jest też to czego potrzeba na co dzień jak kamera cofania gps itp.. a nawet mogę dorwać go w automacie ale chciałem też zapytać czy polecacie wersję 130 koni w automacie ponieważ trafiłem na arytkuł który odnosił się na + do automatu lecz do wersji 140KM który wypada lepiej niż Manual 160KM ale to nie ten przedział cenowy :lol: poniżej załączam linki do tego co mnie zainteresowało no i czekam też na wasze opinnie

https://www.capcar.fr/voiture-occasion/ ... r-r0026162

[link do lacentrale.fr wygasł]
Adasko
Nowicjusz

23 Mar 2022, 10:14

Adasko napisał(a):spodobał mi się Renault Kadjar ponieważ i jakoś wygląda, cenowo można się zmieścić z tym wszystkim
Nie jest to auto bezawaryjne i ogólnie nie ma najlepszych opinii przynajmniej z tego co wiem i słyszałem.
Już chyba lepiej by było pójść w tego SX4 S-CROSS.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

23 Mar 2022, 22:20

Będę się rozglądał za tym suzuki skoro lepiej wypada, chociaż ciężej będzie trafić niż z Kadjarem bo z tego co widziałem to są chyba jedyne 2 crosovery które przyzwoicie wyglądają patrząc na dostępny budżet
Adasko
Nowicjusz

24 Mar 2022, 09:49

W tym budżecie możesz mieć Dustera (wprawdzie to SUV) który jeżeli chodzi o eksploatację i trwałość to jest nieporównywalny do Kadjara :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla Verso (2001–2007)
    Bazująca w znaczniej mierze na Toyocie Corolli 9. generacji, Toyota Corolla Verso została zaprezentowana w 2001 roku. Oprócz walorów w postaci do maksimum praktycznego wnętrza oraz bagażnika o pojemności 417/1760 ...
    Czy płukanki do silnika rzeczywiście pomagają?
    Temat płukanek do silnika to powód do niekończące się dyskusji. Niektórzy uważają, że użycie płukanki nie tylko nie pomaga, ale może nawet zaszkodzić silnikowi. Inni są fanami płukanek i stosują je jako środek ...

03 Lut 2023, 22:03

Podłączę się do tematu, bo mam ten sam dylemat i podobne wymagania. Co myślicie o Hondzie HRV ?
Od 10 lat jeżdżę Hondą Jazz i uważam, że to bardzo solidny i mało awaryjny samochód,
Hyba
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
Prawo jazdy: 01 09 1981
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Honda Jazz
Silnik: 1,4
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012