michał1313 napisał(a):A Koledzy moze orientuja sie jak mocno mozna podniesc tego malucha na wieszakach ???? bo nie ma sensu kupowac moim zdaniem jak samemu mozna zrobic takze solidne i czy co sadzicie o przekładce resorow na mosty ?????
Możesz przedłużyć wieszaki o kilka cm ale nie rób mega długich bo tylko będziesz się nimi wbijał. Lepiej się też zastanów czy aby napewno chcesz SPOA bo Samurai robi się wywrotny.
Co do SPOA to oczywiście są plusy i minusy. Aby nie było mega wysoko i jeszcze bardziej wywrotnie musisz mieć resory kształtem bliskie fabrycznym czyli prawie płaskie, do tego wybij sobie z głowy dłuższe wieszaki. No i oczywiście wykrzyż to raczej obce pojęcie, do tego płaski resor i krótki wieszak nie pracuje tak dobrze. Raczej najlepiej to zapodać resory liftujące + mały lift budy + delikatnie dłuższe wieszaki środek ciężkości zostaje niżej. No i co do samej instalacji SPOA to przód musi być identycznie zmotany jak oryginał żeby kąta zwrotnic nie przestawić, z tyłu można bardziej starać się wał w linii zgrać.
PITSJ413:) napisał(a):Aby jakos zrownowazyc ta niedogodnosc nalezy poszerzyc nieco rozstaw kol.U mnie sa dystanse 5mm i odwrocone felgi (tzw. trojkaty).
Przy SPOA idzie to kilka cm w górę a dystans +5mm i odwórcony trójkąt i raczej dużo to nie zrównoważa, na trawersie może być i tak za wąsko. Ja przy 3" liftu i 1" bodyliftu mam szerokie mosty + dystans 35mm na stronę i odwróconego trójkąta do tego opona 31" z szerokością 9.5 to pomiędzy zewnętrznymi krawędziami jest prawie 180cm
![Mr. Green :mrgreen:]()
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....