REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
samurajsj700 napisał(a):Tą w ciągarek opłaca się kupićJest bardzo tania jak na ten uciąg
Karson napisał(a):osobiście dragona nie znam. polecić mogę escape - importer jest w Polsce, a tym samym serwis i dostęp do części.
generalnie, moc wincha uzależniona jest od wagi samochodu. złota zasada mówi - uciąg wyciągarki ma być min. 2,5 razy większy od masy samochodu.
2t to raczej o wiele za mało jak Pajero nie wiem ile waży ok, 1700-1800kg?? Do tego większe, cięższe koła, jakiś zderzak inny szpej + opory związane z uwięzieniem auta itp.samurajsj700 napisał(a):A jeszcze mam pytanie bo kolega kupił do Pajero 1 krótkiego wciągarkę z uciągiem 2t wystarcza to czy nie za bardzo![]()
Karson napisał(a):generalnie, moc wincha uzależniona jest od wagi samochodu. złota zasada mówi - uciąg wyciągarki ma być min. 2,5 razy większy od masy samochodu.
Jak nie masz co z pieniędzmi robić. Raczej wsadza się od Pony albo Poloneza wystarczający, albo silnik mota na Swifta GTI, Vitarę 1.6 8v, BMW czy Opla .michał1313 napisał(a):No tak racja .a jeszcze mam pytanie czy warto zainstalowac dwugardzielowy gaznik webera?????