Świadectwo homologacji auta sprowadzonego

26 Lis 2021, 13:57

Cześć wszystkim,

Auta krajowe mają wypełnione pola w dowodzie tj wariant, wersja, typ, numer świadectwa homologacji, kategoria pojazdu. Auta sprowadzone niestety takich danych nie mają. Czy istnieje możliwość uzyskania świadectwa homologacji auta sprowadzonego aby mieć wszystkie dane w dowodzie rejestracyjnym? Auto z 2017.
Negatyf
Nowicjusz

26 Lis 2021, 16:40

Negatyf napisał(a):Czy istnieje możliwość uzyskania świadectwa homologacji auta sprowadzonego aby mieć wszystkie dane w dowodzie rejestracyjnym?
Myślę ze nie będzie problemu jeżeli wystąpisz o świadectwo homo do ASO danej marki i modelu samochodu który tym tematem się zajmuje...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

27 Lis 2021, 09:32

Negatyf napisał(a):Auta sprowadzone niestety takich danych nie mają.
o jakim kraju mówisz?
Świadectwo jak najbardziej do uzyskania przez internet ASO często się tym nie zajmuję bo kwit idzie z głównej siedziby
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Lis 2021, 10:08

Auto jest z Niemiec. Orientujesz się ile kosztuje taka kopia świadectwa homologacji? Na infolinii Opla powiedzieli mi, że 250 zł brutto.
Negatyf
Nowicjusz

27 Lis 2021, 13:19

Każda marka liczy inaczej, ja czasami place 80 euro a czasami 180, ostatnio za auto juz zabytkowe płaciłem 300 euro.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

05 Gru 2021, 20:58

Negatyf napisał(a):Orientujesz się ile kosztuje taka kopia świadectwa homologacji? Na infolinii Opla powiedzieli mi, że 250 zł brutto.

NIektóre marki dają za darmo, a niektóre nie, a w niektórych kosztuje to pod 1000zł, a po co Ci to ? do rejestracji przecież to niepotrzebne.
toyman40
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzymaj się swojego pasa!
    Jazda po wyznaczonym pasie ruchu to podstawa bezpiecznego pokonywania zakrętów. Wyjeżdżanie kierowcy poza jego pas grozi zderzeniem czołowym. Wiele osób zapomina również, że mają obowiązek trzymać się ...