Świadectwo Kwalifikacji Na Przewóz Osób

15 Maj 2009, 14:43

Witam!

Prawo jazdy zacząłem robić 4 kwietnia 2008 roku na kategorie D (autobus)

Świadectwo kwalifikacji zrobiłem jeszcze za 500 zł a miałem prawo jazdy kategorii B i tu zaczyna się problem ponieważ będę miał wpisaną kategorię B na świadectwie a nie ukończyłem kursu przed 10 września 2008 roku i czy z tym dokumentem z wpisana kategorią B będę mógł prowadzić autobus ? zdania sa podzielone jedni mówią ze będę mógł a inni natomiast ze nie dzwoniłem do ITD (inspekcja transportu drogowego) nie umieją odpowiedzieć mi na to pytanie wiec może forumowicze mi pomogą dodam że jeszcze nie posiadam prawa jazdy na D ponieważ umawiam egzaminy państwowe
Pozdrawiam
"Nie Masz Do Stracenia Nic W Oku Błysk Do Pełna Tankuj Cisza Asfaltu 365 Dni, Nocy..."
bartekkk
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ten smród ?

15 Maj 2009, 18:19

podobne pytanie, czy na świadectwie kwalifikacji na przewóz rzeczy gdy mam teraz kat C będę mógł prowadzić ciężarówkę z przyczepą gdy zdam egzamin na C+E? czy będę musiał podnosić kwalifikacje?
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dbać o akumulator? - kilka porad
    Akumulatory w naszych autach najczęściej "padają" zimą. Przyczyn nie zawsze jednak trzeba szukać w niskiej temperaturze zimowych miesięcy. Czasami problemy zaczynają się dużo wcześniej. Akumulator jest zbiornikiem prądu. ...