hej,
kupiłem od handlarza okazyjnie Vectrę B z silnikiem 1,6 16V. Od początku na niskich obrotach słychać dziwne było cykanie i auto drży. Powyżej 2000 obrotów wszystko jest ok. I auto nie ma mocy, wciskam na dwójce gaz do oporu a on się ledwo co zbiera. Powyżej 70km/h już wszystko ładnie, moc jest, przyspieszenie też. Co to może być? Wymieniłem świece, trochę mocy auto zyskało, nie trzęsie już tak przy ruszaniu, wymieniłem przewody (od kumpla ktory tez ma Vectrę), cyka o wiele mniej, ale mocy nie ma nadal. Spróbowaliśmy podmienić wtryski (on ma Vectre z 96', ja z 98') - wycofalismy z podworka, ruszylismy na jedynce i przy dodaniu gazu auto zaczęło trząść i zgasło (świeciła się
kontrolka od pompy, myslelismy ze silnik jest zapowietrzony, ale to nie to). Odpalić się nie dało już, nawet na popych, więc trzeba było zaciągnąć na podwórko i przełożyc oryginalne wtryski. Kurde, co można zrobić jeszcze? Co może być przyczyną? Silniki Ecotek 1,6 16V z 98 różnią się czymś od tych z 96'? Proszę o poradę...