Szarpanie przy odpuszczaniu gazu

28 Lis 2007, 16:39

Witam wszystkich mam problem z moim autkiem Opel Astra kombi 1992 r 1.6b a mianowiecie przy odpuszczeniu gazu pojawia sie strzal na kierownicy dosc mocny i podczas tego wlasnie strzalu samochod zaczyna sciagac na prawo nie dzie je sie tak caly czas ale co pare kilometrow jak go naleci myslelem ze moze dzieje sie coz z tarczami ale niby sa cale klcki tez w pozadku pomozcie :wink:
dlugi_ors
Nowicjusz

• 29 Lis 2007, 10:36

Prawdopodobnie przeguby masz do wymiany...
    Pozdr
    fourup
    Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
    fourup
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
    Prawo jazdy: 08 01 1999
    Auto: Mercedes S124 250D
    Silnik: OM602
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1990

29 Lis 2007, 11:44

Wiesz mam coś takiego w moim aucie też strzał ale nie na kierownice tylko tak ogólnie słychać a mam prawy przegub do roboty wiec tak jak pisał przedmówca może to być wina przegubów

Pozdrawiam 8)
    "Nie Masz Do Stracenia Nic W Oku Błysk Do Pełna Tankuj Cisza Asfaltu 365 Dni, Nocy..."
    bartekkk
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Ten smród ?
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Top Safety Pick+ 2013 dla Mitsubishi ASX 2013
      Północnoamerykański oddział MMC – firma Mitsubishi Motors North America (MMNA) z prawdziwą satysfakcją poinformowała, że najpopularniejszy model w ofercie firmy – kompaktowy crossover Mitsubishi ASX 2013 ...
      Mazda CX-5, nowa generacja modelu
      W środę czyli w przeddzień salonu w Los Angeles, Mazda zaprezentowała zupełnie nową generację modelu CX-5. Ten kompaktowy SUV w 2012 roku dał początek nowej, wielokrotnie nagradzanej gamie modelowej marki, wykorzystującej ...