Vectra A - jak napiac pasek rozrzadu

17 Lis 2007, 18:48

Czy w vectrze a, 1.6 da sie jakos napiac pas rozrzadu - bo troche zauwazylem ze mam poluzowany i przy roznych obrotach czasem bije o obudowe - zastanawiam sie czy da sie jakos go napiac czy tez nalezy wymienic na nowy...?
LuckyLuck
Nowicjusz

• 17 Lis 2007, 20:18

Napina się obracając pompę wodną.Jeżeli pompa jest jeszcze oryginalna to najlepiej ją wymienić bo skorodowaną pompę ciężko obrocić a potem potrafi cieknąć.Koszt nowej pompy ok.80 zł.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

29 Lis 2007, 14:14

Ja miałem taką przygodę, że facet w sklepie sprzedał mi pompę i podczas wymiany okazało się, że to pompa od diesla i ma inną liczbę zębów (mimo, że zaznaczałem do jakiego silnika). No i będziesz jeszcze potrzebował o-ring
    na tą pompę.
    novy1982
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Volvo FH16 - toczący się mocarz
      Szesnastolitrowy silnik Volvo D16K rozwijający 750 KM to obecnie najmocniejsza jednostka napędowa oferowana w seryjnym pojeździe ciężarowym. Tak ponadprzeciętnie mocne samochody wybierane są przez klientów stosunkowo ...