Szarpie silnikiem Merc 250TD

13 Maj 2012, 19:35

witam
Mercedes C250td automat z 97r
problem pojawia się gdy wrzucimy bieg na pozycje N
znika gdy delikatnie dotknie się pedał gazu oraz gdy włączona jest klima
jeden mechanik wymienił poduszkę pod silnikiem kolejny coś pod pedałem gazu a problem nadal jest!
proszę o pomoc
tomekbc
Nowicjusz

Auto: ???

15 Maj 2012, 15:14

Czyli wychodzi na to,że w pozycjach poza N problemów nie ma?! Po co włączasz pozycję N,wiesz chyba o tym,że jest to bardzo niezdrowe dla skrzyni automatycznej,spada ciśnienie smarowania i wzrasta temp.samej skrzyni.Pozycję N włącza się tylko w pewnych sytuacjach i na bardzo krótko.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

19 Maj 2012, 23:59

zmień napinacz łańcucha rozrządu na wolnych obrotach napinacz łańcucha nie napina odpowiednio łańcucha przez to silnik zmienia kąt wyprzedzenia zapłonu bi dlatego szarpie silnikiem
mechan12
Początkujący

Prawo jazdy: 07 08 2012

20 Maj 2012, 22:09

piszę bo problem się pojawił, a wrzucam N bo gdyby wszystko było w porządku to silnikiem by nie telepało.
tomekbc
Nowicjusz

20 Maj 2012, 22:11

mechan12 napewno sprawdzę tą opcje, dzięki
tomekbc
Nowicjusz

20 Maj 2012, 22:15

Skrzynia automatyczna ma wbrew pozorom bardzo duży wpływ na pracę silnika,osobiście nigdy się nie przejmowałem stylem pracy na wolnych obrotach z prostej przyczyny,już o niej pisałem,nigdy nie miałem okazji przyglądać się pracy na tzw.luzie,jeśli na włączonym D silnik równo pracował,zbierał się elegancko,itd.Przyczyn szarpania może być mnóstwo!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, uważaj na pracowników drogowych
    Okazuje się, że bycie pracownikiem drogowym nie należy do najbezpieczniejszych sposobów zarobkowania. Poważne zagrożenie dla tych osób stanowią… kierowcy, którzy ignorują ostrzegawcze oznakowanie ...
    VW Caddy BiFuel z fabryczną instalacją LPG
    Volkswagen Caddy dzięki wielu wersjom nadwozia, szerokiej gamie silników i dwóm rozstawom osi, jest niezwykle uniwersalnym samochodem. Świetnie sprawdzi się jako auto użytkowe w pracy, jak i jako samochód ...