Szukam auta do 60.000 z opłatami.

11 Lis 2014, 23:19

Witam serdecznie,

Tak jak w temacie szukam auta do 60.000 zł wraz z opłatami. Chciałbym żeby było to auto ekonomiczne tj. spalanie w mieście miałoby oscylować w granicach max 10l/100km. Rocznie przejeżdżam około 30.000 km. W grę wchodzą auta tylko i wyłącznie z polskiego salonu. Zazwyczaj jeżdżę sam albo z jednym pasażerem. Większość poruszam się po zatłoczonych ulicach stolicy. Bardzo często zdarza mi się poruszać po zmierzchu dlatego też chciałbym żeby auto posiadało reflektory ksenonowe/biksenonowe. W wyposażeniu takiego auta musi się też znaleźć automatyczna klimatyzacja, sterowanie radiem i telefonem z kierownicy, tempomat, podgrzewane fotele przednie, fotochromatyczne lusterko wsteczne, szyby elektryczne, lusterka elektrycznie regulowane i składane, czujniki parkowania minimum tył. Miłym dodatkiem byłby szyberdach oraz nawigacja. Jeżeli chodzi o skrzynię biegów to nie ma ona dla mnie znaczenia ale jeżeli już automat to żadne bezstopniowe skrzynie biegów nie wchodzą w grę. Obecnie jeżdżę Volvo S60 z 2003 roku z 2.5T Aut AWD. Samochód pali o wiele za dużo więc pora na zmianę. Jeżeli mogę prosić o jakieś propozycję to będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam
Łukasz
ziomek897
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.5T 260 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2003

12 Lis 2014, 08:25

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Polecam Avensisa. Wydaje się że spełnia większość wymagań.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

12 Lis 2014, 23:52

Nie prościej i taniej zamontować dobre LPG do Volvo? :sly: masz pewne auto i wiesz na czym stoisz
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Starszy kierowca nie znaczy gorszy
    Czy wiek kierowcy pozwala określić jego zdolność do prowadzenia pojazdu? Z badań wynika, że dużo większe znaczenie ma stan zdrowia danej osoby. Bardzo ważne są regularne kontrolne wizyty u lekarza, ponieważ niektórzy ...