Szukam auta pod Lpg

25 Maj 2022, 00:33

Odkopie temat :) .
Jednak S40 odpada. Tak jak pisaliście lepiej wypada S60 do C5 .
Patrzac na szalejące ceny samochodów używanych które idą do góry :) jaka orientacyjna kwotę szykować za S60 ?
Silnik raczej 2.4 plus zmiana oprogramowania na 170km.
Są jakieś konkretne bolączki tego modelu ? Tam jakieś łożyska czy zawieszenie to wiadomo w każdym aucie występuje ;)
kamilpete
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 09 1991
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

25 Maj 2022, 17:26

Są jakieś konkretne bolączki tego modelu ?

Brak typowych bolączek. Trwałe auto, nie rdzewieje. Ile trzeba dać to szeroki temat, szczególnie, że dość długo było produkowane.

Tam jakieś łożyska czy zawieszenie to wiadomo w każdym aucie występuje ;)

No w sumie trafiłeś w jedyną rzecz, która w tym aucie jest "droga" - łożyska kół, wymiana całej piasty, skf kosztuje jakieś 350 złotych/sztuka
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

25 Maj 2022, 17:28

A to w sumie dość niski koszt ;) który zaakceptuje bez problemu . Najlepiej chciałbym po lifcie roczniki 2007 ?
kamilpete
Nowicjusz

25 Maj 2022, 18:09

A to w sumie dość niski koszt ;) który zaakceptuje bez problemu .

Bo wiesz, byli tu tacy użytkownicy (raczej doradzający niż pytający), dla których takie coś dyskwalifikuje s60 i sprawia, że o wiele lepszym wyborem jest audi a4 bo tam się same łożyska wymienia :mrgreen:

Lift tak naprawdę zmienił tylko wygląd (i trochę więcej wyposażenia dodatkowego można było zamówić) więc co się komu podoba. IMO kwestia stanu konkretnego egzemplarza
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

25 Maj 2022, 19:56

Tylko 350 to zapewne chodzi o samą część tak? a co z wymianą? raczej w dobie inflacji Mietek za stówkę tego nie wymieni :naughty:
Edquar
Aktywny
Awatar użytkownika

Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

25 Maj 2022, 19:58

Racjonalne podejście . 350 to nie duży koszt . Co do roboty mam znajomego który mi to ogarnie za nie duże pieniądze i nie tylko to ;)
Audi miałem możliwe że źle trafiłem ale nigdy więcej hehe
Chciałbym samochód w miarę solidny . Możliwe że za niedługo powiększy się rodzinka i chciałbym coś bezpiecznego. Nie musi być to wypasione gadżetami auto;) wydane mi się że te Volvo może spełniać moje oczekiwania a aut miałem już kilka :P
kamilpete
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Koncepcyjne crossovery Toyoty od R-SC do C-HR
    Crossover Toyoty oparty na C-HR Concept to najnowszy produkt japońskiego koncernu. Auto trafi na rynek w połowie tego roku, jednak jego historia sięga 15 lat wstecz, kiedy zadebiutował koncept R-SC. Wciąż nie wiemy, jak będzie ...