REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
fizzy12 napisał(a):Oczywiście. Astra, cruze, octavia, i30, megane. Chciałem też auto klasy średniej. Laguna, i40, mazda 6. Ale uznałem że nie chce tak długiego samochodu. I postawiłem na ceeda. Gdi.muli na niskich obrotach bo nie ma turbiny tu masz wytłumaczenie na tą różnicę. Od 4-5 dostaje.kopa. Ale po mieście.jezdzisz spokojnie i pali ci 8-9 litrów. Przy turbinie u opla czy skody wątpię ze zejdziesz do 8-9. W korkach 1.4 tsi do 16 palą. Takie uroki turbiny. Przejedziesz się to napisz tutaj. Sam jestem ciekaw co ktoś inny będzie uważał o ceedzie
fizzy12 napisał(a):Szybki przesadzasz.. U.tsi.ciagnie od samego dołu bo jest turbina to samo spalanie poczytaj na forum octavi/superba. Ja tam siedziałem bo chciałem kupić octavie. I tsi jest bardziej ryzykowną konstrukcją niż gdi bo turbina i kompresor, dwumasa jak u diesla. Póki co gdi jest już chyba 4 lata na rynku i nie miało jakiś znaczących wpadek(nie to co Tsi). Ivtec u hondy też zaczyna jechać od 5-6 tys bo nie ma turbiny.. Proponuję się zainteresować tematem..
fizzy12 napisał(a):Niestety muszę się nie zgodzić z Tobą. 1.4 TSI 122 km nie ma kompresora ciągnie od dołu a przy wyższych obrotach po prostu moc nie jest już tak odczuwalna, w volkswagenie są kompresory ale skoda ich nie ma, jechałem octavią i wiem jak ten silniczek jedzie..