Szyberdach 5d

11 Lip 2011, 09:16

witam koledzy może miał ktoś taką sytuacje że szyberdach nie chce się otwierać tylko lekko się podnosi ale już nie odjeżdża jak zdjąłem szybe to bez żadnego problemu działa a z szybą nie chce no i na dodatek jak się zamyka to coś przeskakuje , jeśli ktoś już taki problem przerabiał to proszę o wskazówki Pozdrawiam
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

11 Lip 2011, 18:32

witam
poszukaj na forum, jest nie jeden wątek na ten temat
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

16 Lip 2011, 12:28

witam koledzy poświęciłem dzisiaj pare godzin i zdecydowałem się rozebrać szyber korzystając z tych zdjęć http://www.landyzone.co.uk/lz/f9/how-po ... 79181.html rozebrałem szyber i dzięki bogu nic nie było urwane ale linki i mechanizmy dość mocno zabrudzone, wyczyściłem wszystko złożyłem spowrotem i szyber działa wyśmienicie teraz nic nie przeskakuje nic się nie zacina zmyka się bardzo głęboko :D wszystko trwało 4 godz. Dla tych co mają taki sam problem to znaczy że coś przeskakuje ale mechanizm działa bez szyby (co znaczy że uchwyty nie są urwane ) a z szybą nie chce to oznacza że trzeba tylko wszystko wyczyścić i nasmarować Pozdrawiam
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Model studyjny BMW Gina Light 2008
    BMW Group Design przedstawiło model studyjny BMW Gina Light w odpowiedzi na debatę dotyczącą cech, które ukształtują motoryzacyjny krajobraz jutra. Pojazd zbudowany jako projekt doświadczalny prezentuje wizję przyszłości ...
    Samochody dostawcze Forda: przegląd nowych modeli
    Samochody dostawcze to nieodłączny towarzysz biznesu – do przewozu towarów, małych i większych ładunków czy transportu pracowników nadają się doskonale. Przedsiębiorcy szukają dostawczych pojazdów, ...