Szybkie autko do 10.000tyś. zł.

03 Paź 2012, 16:05

Moje propozycje:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
linki przykładowe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Paź 2012, 18:35

zdaję sobie z tego sprawę, ale dlatego zaczynam pomału chorować na tego Del Sola ze względu na to że;
- typowo sportowy wygląd, nie często spotykany na ulicach
- części pasuję od Civica, przez co nie będą drogo kosztować, i jest ich cała masa
- spalanie będzie rosło, jak odpowiednio go "depnę";), a przy spokojnej jeździe powinienem zmieścić się w 8L.
- po za tym najważniejsza rzecz VTEC:), czyli wysoko się kręci, i niesamowity dźwięk silnika;),
Jeżeli chodzi o te auta do których podaliście mi linki, to owszem zmieszczą się w moim budżecie, ale drugie tyle musiał bym wsadzić w naprawę, po za tym W124 nie dość że ma cofnięty licznik, to jeszcze jest strasznie stary, CLK - niezłe autko, nieduże, tył napęd, ale cholerne z nich "szroty".

Miałem kontakt już z szybkim autkami, okazyjnie jeździłem Vovlo 850 T-5, i Golfem III VR6;)
swider4
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Citroen C5 II 2.0 1.6V 150km

03 Paź 2012, 19:07

Znaleźć nie zajeżdżonego CRXa to będzie cud, wierz mi. W124 jest jak wino, ale niektórzy wolą browar albo jabole. CLK w tej cenie w dobrym stanie nie znajdziesz - minimum 15 tys. zł za całkiem znośne CLK.

Poza tym wierz mi, ale szukanie używanego, sportowego samochodu to rosyjska ruletka, gdzie tylko jedna lufa jest pusta. Sam kiedyś wpakowałem się w podobną sytuację, auto padło następnego dnia, sprzedawca się ulotnił, ja włożyłem w auto drugie tyle po czym jak najszybciej sprzedałem, bo z dnia na dzień coś padało.

Wolę jeździć samochodem który nie ma porywających osiągów, ale jeździć.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

03 Paź 2012, 19:23

Ktoś tam kpił sobie z Seicento :)

kasztan93
Początkujący

Prawo jazdy: 02 03 2012
Auto: Fiat Cinquecento
Silnik: 704ccm
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

03 Paź 2012, 19:50

Ale to Seicento wydaje mi sie na bardzo oryginalne
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

03 Paź 2012, 20:09

Nie dałbym tyle kasy za to Seicento,wizualnie auto w kiepskim stanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Volkswagen Touareg - wyznacza drogę
    Nowy Touareg - model trzeciej generacji jest kolejnym ważnym elementem wielkiej ofensywy Volkswagena. Samochód zajmujący miejsce na samym szczycie oferty marki, swoją wyrazistą stylistyką, innowacyjnymi technologiami ...
    Summer Cars Party 2013 za nami! / relacja
    W tym roku w drugi weekend września odbyła się VII ecycja największej motoryzacyjnej imprezy Summer Cars Party. Tym razem pierwszy raz w historii SCP mieliśmy dwa dni na odwiedzanie imprezy na lotnisku "Muchowiec" w Katowicach. ...

04 Paź 2012, 13:25

takie CLK to może sobie kupić ktoś kto ma kase a samochód miałby być ciekawą zabawką.
Znajomy z bliźniaczgo forum ma właśnie takiego CLK 320 w automacie. w ciągu 7 miesięcy wydał na same części eksploatacyjne 8tyś zł. Także kwota dla przeciętnego Kowalskiego z budżetem 10k, po prostu nie do przeskoczenia. Więc jednym słowem nie warto.

Druga sprawa, to czemu ma służyć ten link do Seicento? wyżyłować czy też zrobić swapa można w każdym samochodzie ale po co ? Już widze, jak potencjalna dziewczyna wsiada do jego samochodu przeciskając się przez klatkę w samochodzie i zakładajac pasy jak w bolidzie formuły 1. Rzeczywiście świetna opcja, ekslopatacja zapewne dalej na poziomie 900-etki :wink:
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

Miejscowość: Piekary Śląskie
Prawo jazdy: 16 01 2008
Auto: Audi a3
Silnik: 2.0 TFSI 200km
Rok produkcji: 2010

04 Paź 2012, 14:10

Ja powiem tak,jak masz taką kobiete która tak jak Ty lubi samochody to nie widze problemu.
A odbiegając od tematu http://demotywatory.pl/3691131/Chlopaku- :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

04 Paź 2012, 19:38

Właśnie, odbiegliśmy od tematu, a ja jestem ciągle w kropce:(, jeżeli chodzi o normalny samochód to już taki posiadam;), dużą, czarną, C5-teczkę;), i teraz zależy mi na zakupię do jazdy od czasu do czasu sportowego auta, nie ukrywam że coraz bardziej podobają mi się w tym temacie japońce, tylko już sam nie wiem jakiego konkretnego japońca można znaleźć za dyszkę?:(
swider4
Nowicjusz

04 Paź 2012, 19:46

Może po prostu Civic z VTECkiem? Lekka buda, świetny silnik z ponadprzeciętnymi osiągami. Tylko jak przy reszcie, może w mniejszym stopniu - weź znajdź takiego w dobrym stanie, skoro większość jest zajeżdżona przez młodych i gniewnych?
[email widoczny po zalogowaniu]

Na tą bym się skusił.
Ostatnio edytowany przez Killaz, 04 Paź 2012, 19:53, edytowano w sumie 1 raz
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

04 Paź 2012, 19:51

[link do oferty na Allegro wygasł] sportowe auto w wersji 5drzwiowej.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

04 Paź 2012, 21:01

O i bardzo dobra propozycja,Mazda 323F BA jak najbardziej tylko nie 1.5 bo to lubi olej.
Barol
Awatar użytkownika

04 Paź 2012, 21:09

88 konna Mazda 323f......rzeczywiście szybki i sportowy samochód do 10tyś :no: Do setki ma 12,8s. Dam głowe, że Citroen c5 którym autor jeździ na codzień połknie taką mazde bez najmniejszego problemu.

114konny Civic w v-tecu to już troche lepsza opcja choć też jako typowa zabawka(a takiej autor szuka) szału nie robi. Z drugiej strony 160 konnej wersji raczej do 10tyś nie znajdzie.

Chyba rzeczywiście najlepszym wyborem będzie Crx Del Sol. 160km w tak lekkiej budzie robi już ładną zamieć ;-)
Przemyśl jeszcze kwestie e36 325 :) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

Miejscowość: Piekary Śląskie
Prawo jazdy: 16 01 2008
Auto: Audi a3
Silnik: 2.0 TFSI 200km
Rok produkcji: 2010

05 Paź 2012, 03:23

Są jeszcze do wyboru 2.0 albo 2.5 :wink:
Barol
Awatar użytkownika

05 Paź 2012, 07:04

Jedyny człowiek który mnie rozumie;), a co do tego BMW 325 co mi podałeś w linku to naprawde ciekawa propozycja, zwłaszcza ten stan;), no będę musiał poważnie to przemyśleć
swider4
Nowicjusz