Szybkie auto w dobrej cenie ;)

09 Lis 2010, 21:28

albo focusa tyle że rsa, ale to chyba nie ta półka cenowa, no i raczej nie pali 13l
ens
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Auto: Audi TT 1.8T 259KM

10 Lis 2010, 15:34

e46 w wersji 330Ci mi pasuje,ładna linia, spalanie w granicach 13l
w cenie też się zmieszczę i powinno wystarczyć na opłaty.

ktoś może jezdzi albo jezdził tym autem?
bycz
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
Auto: Audi A3 8P
Silnik: 2.0 TDI 170KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

10 Lis 2010, 15:39

Coupe ciężko Ci będzie znaleźć do 30k w odpowiednim stanie, ale auto super ogólnie. :)
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

10 Lis 2010, 15:52

wiem właśnie bo się orientowałem,ale spoko jest czas auto będę kupował napewno po nowym roku.

więc będę wypatrywał dobrego egzemplarza :)
bycz
Nowicjusz

10 Lis 2010, 16:02

Zawsze mozna kupic Sedana albo nawet Kombi nie powinny duzo gorzej jezdzic od Coupe:)
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

10 Lis 2010, 16:17

A może E36? np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaguar E-Type Roadster
    E-Type to prawdziwa ikona motoryzacji i prawdopodobnie najbardziej rozpoznawalny model w historii Jaguara. Jego smukła sylwetka z długą maską i niewielką kabiną od 1961 roku cieszy oko pasjonatów motoryzacji. Samochód ...

10 Lis 2010, 16:23

No nie głupie to E36 i drugie tyle zostanie mu na jej dopieszczenie,moc prawie ta sama co u mnie hehe :smile:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

10 Lis 2010, 17:41

sedan ujdzie ale kombi odpada.
nie ukrywam że interesuje mnie głównie coupe ze względu na wygląd poprostu.

napisze jeszcze,że e36 raczej odpada szukam auta min. 2000r

jedyne w tej cenie na allegro - [link do oferty na Allegro wygasł]
pewnie fejk ?

jakieś inne propozycje ?
bycz
Nowicjusz

10 Lis 2010, 18:28

bycz, ta beemka do opłat, akcyza 18,6% itd. :evil:

Za 30k to może Saab 9-3S SS, 2.0T 175km lub 210km? :wink:
hades
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: łódzkie
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4 B8
Silnik: TFSI
Rok produkcji: 2014

10 Lis 2010, 19:02

saab nie bardzo. Jest ładny ale przeciętny jak dla mnie..

mimo wszystko to bardzo trudna decyzja,jak wiadomo doradzać jest łatwo gorzej jak przyjdzie czas wybrać coś samemu..

z tego co na pewno będę szukał
- accord type r
- civic type r
- e46 330ci

może małe zestawienie:
- ogólnie żadnego fajniejszego hot hatch'a nie znajdę więc tutaj napewno wygrywa CTR. W tej cenie powinienem trafić przedlifta w dobrym stanie.
- jeżeli chodzi o usportowione sedany napewno ATR coś jeszcze godnego uwagi ?
octavia rs? ew. w/w impreza. Coś jeszcze ?
- coupe napewno e46 i raczej będę szukał 330 bo pali podobnie do 328 i ma więcej mocy ;) coś jeszcze wartego uwagi ? w tej kategorii nie mam pomysłów.
bycz
Nowicjusz

10 Lis 2010, 19:30

Dragus- nieporozumieniem jest dla mnie to , co piszesz na temat silnika Wankla. Czy kiedykolwiek miałeś z nim styczność? Wiele ludzi boi się kupić mazdę Rx-8 tylko dlatego, że nie znają typu silnika. A tak naprawdę to bardzo prosta konstrukcja, która jest mniej awaryjna od reszty seryjnych silników.Główną jego wadą to trudne do uszczelnienia obszary pracy związane z przedmuchami, ale w modelu RX-8 zminimalizowano to praktycznie do 0. Oczywiście można trafić na felerny egzemplarz, ale zdarza się to rzadko.

Poza tym, drogi kolego Dragus- gdyby silnik był "nieporozumieniem", nie zostałby kilkakrotnie nagrodzony silnikiem roku.

Wybaczcie za bulwers, ale nie lubię czytać pierdół :wink:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Rok produkcji: 2004

10 Lis 2010, 19:32

A co powiesz na taką bestie :mrgreen:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

10 Lis 2010, 20:40

pinio124 - silnik Wankl'a ma również problemy z odprowadzaniem ciepła, smarowaniem... Ogólnie z praktycznego punktu widzenia jest bezużyteczny, może z wyjątkiem jakichś debilnych krajów gdzie się patrzy tylko na pojemność silnika przy ubezpieczeniu itp. i są to kwoty znaczące. Aczkolwiek, trzeba przyznać, że jest dość ciekawym rozwiązaniem i może być również traktowany hobbystycznie, ktoś może mieć kaprys na taki silnik, nie można również zapominać, że konstuktor był Polakiem, na pewno z pochodzenia.

Bycz - rocznikiem się nie jeździ. 2.8 pali zauważalnie mniej od 3.0, 2.8 po delikatnych modach w E36 jeździ podobnie jak 3.0 w E46. Kosiarki Hondy tutaj wypadają dość blado, ja bym na Twoim miejscu się skupił na BMW, ale jak już wspominałem - E46 330Ci będzie ciężko dorwać. Może z początku produkcji i bez mpaka trafisz coś, powodzenia.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

10 Lis 2010, 21:09

E46 330ci dobry wybór, ale ciężko będzie znaleźć dobry egzemplarz w tych pieniądzach.
O wiele łatwiej będzie znaleźć zadbane 325ci lub 328ci.
hades
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: łódzkie
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4 B8
Silnik: TFSI
Rok produkcji: 2014

10 Lis 2010, 22:12

pinio124 napisał(a):Dragus- nieporozumieniem jest dla mnie to , co piszesz na temat silnika Wankla. Czy kiedykolwiek miałeś z nim styczność? Wiele ludzi boi się kupić mazdę Rx-8 tylko dlatego, że nie znają typu silnika. A tak naprawdę to bardzo prosta konstrukcja, która jest mniej awaryjna od reszty seryjnych silników.Główną jego wadą to trudne do uszczelnienia obszary pracy związane z przedmuchami, ale w modelu RX-8 zminimalizowano to praktycznie do 0. Oczywiście można trafić na felerny egzemplarz, ale zdarza się to rzadko.

Poza tym, drogi kolego Dragus- gdyby silnik był "nieporozumieniem", nie zostałby kilkakrotnie nagrodzony silnikiem roku.

Wybaczcie za bulwers, ale nie lubię czytać pierdół :wink:

Spoko, jak dla mnie to jest nieporozumienie i tyle i nie zamierzam na ten temat polemizować, jednak muszę jeszcze dodać, że jedna z wad owego "super" silnika jest spalanie... , a w pierwszym poście autor tematu napisał auto ma palić 11-13l i biorąc pod uwagę taką mazde rx-8, to szczerze wątpię że się zmieści w tej granicy :cool:
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?