Szybkie pytanie o zniżki z OC w MTU

31 Gru 2019, 13:01

Miałem dziś stluczkę na parkingu ,moja wina ,policja nie wezwana.
I szybkie pytanie jesli pojdzie to z mojego oc to o ile znizki mi spadną przy pierwszej w zyciu stluczce ,mam 60% znizek na dzien dzisiejszy?
Szukalem informacji w mtu i dzwonilem na infolinie ale nie dowiedzialem sie absolutnie nic,moze ktos mial taki przypadek w MTU wlasnie i wie .
lorek
Obserwowany

01 Sty 2020, 16:02

Wszystko zależy od twojego ubezpieczyciela czasem jest tak że pierwszą stłuczkę/kolizję darują i nie obcinają zniżek. W innym przypadku nie powinieneś stracić z nich więcej niż 10%.

lorek napisał(a):Miałem dziś stluczkę na parkingu ,moja wina ,policja nie wezwana.
Jak duże było uszkodzenie, a może raczej jak kosztowne bo to główne kryterium oceny.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

01 Sty 2020, 18:23

kilka rys na plastikowym zderzaku,i wyskoczyly zaczepy plastikowe z mocowania.Mechanikiem nie jestem ale za drogie nie powinno byc w naprawie to
lorek
Obserwowany

13 Sty 2020, 00:36

Malowanie zderzaka o ile nie był popękany i nie trzeba go wymieniać to myślę że będzie 350-450zł plus ewentualnie jakieś spinki, zaczepy, ślizgi jak zostały połamane. Ciężko to tak ocenić ale tak myślę że ubezpieczyciel może to wycenić na jakieś 600zł (mając na uwadze to co napisałeś).

Przy takich drobnych bliskich spotkaniach warto dogadać się nie angażując ubezpieczyciela.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

20 Kwi 2020, 01:16

Właścicielem MTU jest Ergo Hestia więc możesz zajrzeć w OWU Ero hestii. Ogólne warunki ubezpieczeń w obu ubezpieczalniach śa takie same.
orange121
Nowicjusz