Taksówka do 22 000zł

12 Mar 2011, 21:08

Zauważyłem , że zaglądasz za autami w komisie , to ci mogę podrzucić taki link na temat owych oszustów.

[link do autocentrum.pl wygasł]

A i takie coś też znalazłem:
"-Np gotowany makaron w skrzyni biegów żeby chodziła płynnie mega hit
-Cofanie liczników
-Karoseria łatana auto giełdą dolnośląską(gazeta) i żywicą-osobiste przeżycia
-Obietnice że auto jest po wymianie rozrządu.
-Książkę serwisową pustą można spokojnie kupić na allegro do każdego auta
-Wkręcenie wkręta w tuleje metalowo-gumowe eliminuje chwilowo stuki z zawieszenia.
-Wsadzanie starego akumulatora na sztukę
-W powypadkowym wsadzają zwykłe lampy a spryskiwacze w zderzaku są od xenonów.
-Klimę niby wystarczy nabić a jak przychodzi co do czego to klima nie działa i koszty są spore
-Odłączają żarówki od poduszek albo zapętlają żarówkę(zapala się i gaśnie a poduszek nie ma )
-Moto doktor to jasna sprawa ale nalewają najtańszego oleju bardzo gęstego ale nie na tyle żeby wibracje nie były za duże.
-17 choinek zapachowych żeby zabić zapach stęchlizny po powodzi
-W limitowanych np OPC, S Line itd wsadzają zwykłe grille i zderzaki: zderzak Astra OPC-1000zł a zwykły 150
Grill OPC nieosiągalny 350zł, zwykły 50-80zł
-Rozgrabiają bogate wersje z radia, alusów, audio(wzmacniaczy) nawet ucho holownicze, lewarek
-W trakcie negocjacji telefony w sprawie kupna auta
-Wstawią nawet pół drugiego auta, dach, ćwiartkę, podłogę, podłużnicę itp
-Lakierują czasami całe auta jak były poobijane mocno przez co nie widać przejść ani różnic lakieru
-Przerabiają auta z angli które kupują za kilka tysi a sprzedają jako pełnowartościowy europejczyk."

A co do tematu zastanawiałbym się nad Fordem , Mercedesem i Audi poszukaj na Allegro bądź Otomoto na zadbane egzemplarze :cool:
a handlarzy omijaj szerokim łukiem :grin:
glodian
Nowicjusz

Miejscowość: ZDaleka

13 Mar 2011, 00:30

Co powiesz na E-39 2.0 150 km w tej kwocie super auto. Idąc tym tropem można zaciekawić się E-38 2.8 to dopiero przestrzeń wewnątrz. Co do komisów komis jak komis są różne. Warto auto wziąć na stację sprawdzić zawieszenie, analizę spalin i grubość lakieru. Żeby potem nie było przebojów.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

13 Mar 2011, 11:35

BMW 2.0 ? 10,2 sec? Niemówiąc nic ale to trochę śmieszne osiągi.

Jeżeli e39 myślę że silniki od 525i .
TaxiOsobowe
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

13 Mar 2011, 11:53

TaxiOsobowe napisał(a):Jeżeli e39 myślę że silniki od 525i .

Szczerze mówiąc BMW jeżeli chcesz gazowac to tylko silniki rzędowe sześciocylindrowe. (520i, 523i, 525i, 528i, 530i) Jeżeli chodzi o diesel słyszałem że dobrym rozwiązaniem w bmw jest silniczek 530d (192KM) więc na taksówke jak znalazł zużycie średnie ON utrzymasz koło 8 litrów.

Auto tylko po mieście czy na małe lub dłuższe trasy? Ile km chcesz nim rocznie robic?
przemekostry
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

13 Mar 2011, 12:00

Auto tylko po mieście czy na małe lub dłuższe trasy? Ile km chcesz nim rocznie robic?

Taksówka = jazda po mieście. No ale w moim przypadku wchodzą też trasy. Miesięczne trasy będą wynosic około 2000tys km. myśle że rocznie 90 000km.

http://www.auto-swiat.pl/1-bmw-serii-5- ... -kosztowac

a jak odniesiecie sie do tego /\ ?
TaxiOsobowe
Nowicjusz

13 Mar 2011, 16:17

Co do tego artykułu to ceny są wyrwane z aso w którym opłaca się kupić tylko spinki do tapicerki. Ceny nie są tak wysokie jak masz jakiegoś poukładanego mechanika to na pewno nie władujesz w ten samochód majątku. Tak samo jak mówią o silnikach 2.5 TDS że takie owakie a ludzie tłuką nimi przebiegi rzędu 500-700tyś to zależy jak się trafi. Jak ktoś dbał to można się potem cieszyć.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Amarok Canyon - samochód terenowy
    Volkswagen Samochody Użytkowe prezentuje podczas tegorocznej Wystawy Samochodów Użytkowych IAA w Hanowerze wiele nowości. Obok nowego Cross Caddy kolejną atrakcją jest Amarok Canyon. Model ten pokryty jest lakierem ...

13 Mar 2011, 19:16

adammtv napisał(a):2.5 TDS

Nieinteresuje mnie akurat ten silnik. Jeżeli diesel to 525d i 530d

Tak jak mówiłem chciałem samochód z przyśpieszniem około 7-9 sekund do setki. Przyśpieszenie jest dla mnie tutaj bardzo ważne.

Samochód musi być sedanem!

A co powiecie na silnik grupy VW 1.8T? lub 2.7T?
TaxiOsobowe
Nowicjusz

13 Mar 2011, 19:37

TaxiOsobowe napisał(a):A co powiecie na silnik grupy VW 1.8T? lub 2.7T?

1.8 T Mogę powiedzieć że dobrze współpracuje z gazem. Jeżeli chodzi o 2.7 T to ja zadam pytanie. Po co ci auto które średnie spalanie GAZU wynosi 16l? Zresztą myślę że 9,5 sekundy do setki co oferuje silnik 1.8 T jest optymalne. 2.7 T około 7 sekund jest to lekka przesada. No chyba że będziesz jeździł w dragach. W passacie spotkasz się z awaryjnym przednim zawieszeniem. Nie polecam też silników 2.0 no i oczywiście wszystkim znanych 2.5 TDi (150KM) omijaj je szerokim łukiem.

Co do BMW "Będziesz miał wydatki". Sądzę że te czasy już minęły. Dobrym silniczkiem który jest w miarę oszczędny i według mnie dla Ciebie był by dobrym rozwiązaniem jest silnik benzynowy 525i. 192 KM powinny ci wystarczyć. Auto rozbujasz z tym silnikiem w około 8,5 sekunda do setki. Jeżeli już bardzo chcesz mieć mocne auto weź sobie kup BMW 528i (194KM) przyśpieszenie poniżej 8 sekund do 100. Spalanie średnie gazu bęzie około 12,7l.
przemekostry
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

16 Mar 2011, 06:07

A co powiecie na silnik grupy VW 1.8T? lub 2.7T?

O ile się nie mylę 2,7 ma dwie turbiny, więc w razie awarii koszty razy dwa.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok