Zauważyłem , że zaglądasz za autami w komisie , to ci mogę podrzucić taki link na temat owych oszustów.
[link do autocentrum.pl wygasł]
A i takie coś też znalazłem:
"-Np gotowany makaron w skrzyni biegów żeby chodziła płynnie mega hit
-Cofanie liczników
-Karoseria łatana auto giełdą dolnośląską(gazeta) i żywicą-osobiste przeżycia
-Obietnice że auto jest po wymianie rozrządu.
-Książkę serwisową pustą można spokojnie kupić na allegro do każdego auta
-Wkręcenie wkręta w tuleje metalowo-gumowe eliminuje chwilowo stuki z zawieszenia.
-Wsadzanie starego akumulatora na sztukę
-W powypadkowym wsadzają zwykłe lampy a spryskiwacze w zderzaku są od xenonów.
-Klimę niby wystarczy nabić a jak przychodzi co do czego to klima nie działa i koszty są spore
-Odłączają żarówki od poduszek albo zapętlają żarówkę(zapala się i gaśnie a poduszek nie ma )
-Moto doktor to jasna sprawa ale nalewają najtańszego oleju bardzo gęstego ale nie na tyle żeby wibracje nie były za duże.
-17 choinek zapachowych żeby zabić zapach stęchlizny po powodzi
-W limitowanych np OPC, S Line itd wsadzają zwykłe grille i zderzaki: zderzak Astra OPC-1000zł a zwykły 150
Grill OPC nieosiągalny 350zł, zwykły 50-80zł
-Rozgrabiają bogate wersje z radia, alusów, audio(wzmacniaczy) nawet ucho holownicze, lewarek
-W trakcie negocjacji telefony w sprawie kupna auta
-Wstawią nawet pół drugiego auta, dach, ćwiartkę, podłogę, podłużnicę itp
-Lakierują czasami całe auta jak były poobijane mocno przez co nie widać przejść ani różnic lakieru
-Przerabiają auta z angli które kupują za kilka tysi a sprzedają jako pełnowartościowy europejczyk."
A co do tematu zastanawiałbym się nad Fordem , Mercedesem i Audi poszukaj na Allegro bądź Otomoto na zadbane egzemplarze
a handlarzy omijaj szerokim łukiem
![Very Happy :grin:]()