TAND Gdynia - PRZESTRZEGAM!!!!

19 Cze 2011, 07:20

Odstawiłem auto żony (Renault Clio PH2) na kompleksowy przeglad i wymiane rozrzadu. Samochod stal w warsztacie poltorej tygodnia (wyjezdzalismy na urlop) po prosilem (co zostalo zapisane w zleceniu) o wymiane rozrzadu,oleju w silniku,sprawdzenie oleju w skrzyni biegow, wymiane wszystkich filtrow (powietrza,paliwa etc) sprawdzenie swiec, przewodow - po prostu kompleksowy przeglad. Wyraznie tez prosilem zeby wszelkie wymiany czesci konsultowac ze mna telefonicznie (ustalic koszt co wymieniamy a czego nie). Po naszym powrocie z urlopu, (12 dni) okazalo sie ze auto nie jest jeszcze gotowe, ze do odbioru bedzie za 3(!) dni. Po tych trzech okazalo sie ze trzeba jeszcze dwoch dni. Kiedy odbieralismy auto (odbior umowiony na godzine 12) silnik byl cieply, rozrzad zostal wymieniony tego wlasnie dnia rano (wiec auto stalo 2 tygodnie w kącie). Nie zrobiono absolutnie nic z listy, ale skasowano nas za filtry (!!!!). Gdy żona zalatwiala formalnosci zajrzalem pod auto (filtr paliwa) i pod maske (filtr powietrza) , oczywiscie ani jeden ani drugi nie zostal wymieniony (choc do rachunku doliczono czesci i koszt robocizny). Na moje zapytanie dlaczego tak jest, starsza Pani wykrzyczala mi ze sie czepiam ze oni nie mieli czasu (!!!!!!!!) ze co ja sobie wyobrazam, ze skoro jestem taki upierdliwy to laskawie wymienia mi ten filtr....jutro bo teraz nie ma go na stanie....
Malo tego - auto ubrudzone jak siedem nieszczesc (tapicerka, blotniki,maska - od smarow) a szczytem wszystkiego bylo to, ze kilka dni pozniej, spadl przewod paliwowy (ktory musi byc rozpiety do wymiany rozrzadu i zostal zle spiety w Tand) - nie musze chyba mowic jaki byl efekt...szczegolnie ze stalo sie to w trakcie manewru wyprzedzania (wiec nie dosc ze grozilo pozarem to jeszcze czolowka).
Polecam goraco Euroserwis na Małopolskiej, a od TAND trzymajcie sie z daleka jesli zycie Wam mile i lubicie swoje auta.
Sliwiec
Obserwowany

15 Lip 2011, 14:45

Jako zespół warsztatu TAND zmuszeni jesteśmy poinformować, iż opinia z dnia 19 czerwca 2011 r.
dotycząca rzekomej naprawy Renault Clio PH2 jest w całości fikcyjna. Nieprawdą jest, jakoby
samochód taki oczekiwał u nas w warsztacie – na dodatek z naszej winy – na wymianę rozrządu,
filtrów i przegląd przez okres 18 dni. Zresztą liczba naprawianych przez nas samochodów nie
pozwoliłaby na przetrzymywanie na terenie warsztatu samochodu przez taki okres czasu. Czynności
wskazane w opinii wykonujemy zwyczajowo w ciągu jednego dnia roboczego. Wystawca opinii sam
sobie zresztą przeczy – twierdząc, że wymieniono rozrząd, a jednocześnie zarzucając, jakoby nie
zostały zrealizowane jakiekolwiek czynności z ustalonej listy. W ten oto sposób sam sobie wystawia
najlepsze świadectwo. Oszczerstwem jest również twierdzenie, jakoby kiedykolwiek miała u nas
miejsce sytuacja, aby Klient zapłacił za usługę, której nie wykonano. Jest to po prostu karalne
pomówienie. Niezrozumiała jest sugestia wynikająca z wyrażonego w opinii twierdzenia, iż wszelkie
wymiany części miały być konsultowane telefonicznie. Jest u nas normalną, zawsze stosowaną
praktyką, iż wszelkie prace przy pojazdach, w tym wymiana jakichkolwiek części, są uprzednio
ustalane z Klientem. Oczywiście wystawiający tę fikcyjną, fałszywą opinię, ma świadomość, iż Internet
nie zapewnia anonimowości, a zniesławienie jest po prostu przestępstwem (art. 212 § 1 i 2 k.k.),
nadto zaś naruszenie dobrego imienia uzasadnia roszczenia odszkodowawcze (art. 24 § 1 k.c.). .
Czasami warto po prostu pomyśleć…
Renomę i Klientów zdobywa się przez fachowe i odpowiedzialne wykonywanie swoich obowiązków, a
nie w drodze oszczerczych wpisów mających na celu zniesławienie konkurencji. Znamienne jest w
tym kontekście, że osoba wystawiająca tę opinię, odradzając korzystanie z naszej pomocy, poleca – i
to gorąco – inny gdyński warsztat samochodowy. Czy w związku z powyższym można mieć jeszcze
jakieś wątpliwości? Oczywiście, że nie! Chęć zdobycia Klientów oszczerstwami może się jednak
skończyć postępowaniem sądowym – tak cywilnym, jak i karnym.
Paradoksalnie jest nam jednak bardzo miło, że to właśnie my staliśmy się przedmiotem oszczerstw –
jest to bowiem doskonały dowód naszej pozycji na trójmiejskim rynku warsztatów samochodowych.
O fachowości naszych usług najlepiej świadczy jednak stale poszerzające się grono zadowolonych
Klientów.
Pozdrawiamy serdecznie i zachęcamy do odwiedzenia naszej strony internetowej http://www.tand.pl
TAND
Obserwowany

16 Lis 2014, 11:57

Panie weź Pan się nie ośmieszaj. Dodawanie tych samych opinii na serwisach - to jest partactwo i śmiech na sali.
Z serwisem Tand nie miałem nigdy problemów, więc czytam pana opinie z ironicznym uśmiechem.
Konkurencjo nie męcz się już :)
robcio5
Obserwowany

Auto: renault
Silnik: 1.9 TDI 131 KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 super production
    To jedyny egzemplarz Renault 5, który w pełni zasługuje na nazwę "super production". Opracowano go w 1987 roku do startu w wyścigach. Jest napędzany 4-cylindrowym turbodoładowanym silnikiem o mocy 370 koni. W latach ...