Tanie, ekonomiczne, do miasta <2500

28 Lip 2012, 18:59

Witam, chcę kupić autko do jazdy prawie wyłącznie miejskiej, przewidywany miesięczny przebieg 5 kkm, mój budżet na samo auto max 2500 wiem że niewiele ale jest mi niezbędne do pracy, jeżdżąc powinno zarobić na ewentualne naprawy. Wielkość, marka, wiek, wygląd - bez znaczenia, ma być max ekonomiczne - więc tylko LPG , no i jak najmniej awaryjne. Planuję jeździć nim najwyżej rok czyli przejechać ok. 60 kkm, nie obchodzi mnie jego wartość i stan przy odsprzedaży, będzie mogło iść do kasacji. Po przejrzeniu tego i innych forów jedynym rozsądnym wyborem wydaje się nie pognity zbytnio tikacz z LPG. Co koledzy na to ?

Nie będzie to moje pierwsze auto i potrafię co nieco sam pogrzebać przy aucie.

Czekam na sensowne podpowiedzi.
Ostatnio edytowany przez BobsonNM, 29 Lip 2012, 09:03, edytowano w sumie 1 raz
BobsonNM
Nowicjusz

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Renault Scenic I ph I
Paliwo: Benzyna + LPG

28 Lip 2012, 23:54

A myślałeś o CC 900? Za dwa i pół tysiąca kupisz zadbany egzemplarz. Mały samochód, naprawy tanie. Do miasta idealny. :) Pozdrawiam!
bialy56
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 07 01 2013
Auto: Fiat 126p FL
Silnik: 0.65
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

29 Lip 2012, 00:00

Zamiast Tico wole już Punto 1.2.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Lip 2012, 09:05

Priorytet to jak najnizsze spalanie LPG i ceny czesci - Fiat pod tym wzgledem wyjdzie chyba drozej ?
BobsonNM
Nowicjusz

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Renault Scenic I ph I
Paliwo: Benzyna + LPG

29 Lip 2012, 09:56

Tylko troche ale w Fiacie masz grubszą blache,nie to co Tico przy 40km/h nie ma pół auta podczas wypadku no i Punto ma ocynk a Tico nie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Lip 2012, 12:27

Jezeli to jest miasto gdzie bedziesz wiecej stal w korkach niz jezdzil to gaz sobie odpusc.
kowalsky
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2008
Auto: Opel Vectra
Silnik: 1.8
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Fotel samochodowy Toyoty z drukarki 3D
    Fotele samochodowe zazwyczaj nie należą do najwygodniejszych, choć bywają chlubne wyjątki. Producenci mają w tej dziedzinie jeszcze wiele do zrobienia. Dzisiejsze fotele samochodowe konstruowane są z wykorzystaniem dość starych ...

29 Lip 2012, 13:56

Punto 1 ocynk ? chyba ci się pomyliło. Co do wyboru no to tak hah. No rece mi opadły 5tysiecy kilometrów rocznie cena 2,5 tys i na LPG ? Człowieku przy twoich kilometrach samochód nie przełączy się na gaz bo za mało jeździsz. A cena instalacji będzie przewyższała cenne samochodu. Nie licząc problemów jakie powstana przez gaz. Propan butan jest dobry do kuchenki :)
vallpapers
Początkujący

Prawo jazdy: 29 10 1994
Auto: Honda accord 05r 2.0 155HP

29 Lip 2012, 14:04

Wracaj do szkoły i ucz się czytać kolego. 5 tysięcy kilometrów miesięcznie autor planuje. A co do punto I gen. to nie widziałem jeszcze bardzo zgnitego egzemplarza, a silnik 1.2 jest dość ekonomiczny i w miarę dynamiczny jak do miasta.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

29 Lip 2012, 19:46

Wybacz mój bład ale do szkoły na nauke czytania to już mnie chyba nie wezmą.
vallpapers
Początkujący

Prawo jazdy: 29 10 1994
Auto: Honda accord 05r 2.0 155HP

29 Lip 2012, 20:10

Owszem Punto I ma ocynk (oprócz tylnej klapy),może najlepszy nie jest ale napewno lepszy niż w Tico.
Barol
Awatar użytkownika