Tanie w utrzymaniu 50-55 tys.

31 Maj 2022, 09:54

Witam wszystkich,

Przymierzam się do zakupu auta, mój budżet to 50-55 tys. Auto głównie będzie służyć do jazdy po mieście oraz weekendowe dłuższe wypady poza miasto, więc raczej benzyna. Najbardziej zależy mi na tym, aby było w miarę tanie w utrzymaniu.

Po przeglądnięciu otomoto chyba najbardziej spodobał mi się Opel Astra K. Ale jestem otwarty na inne propozycje.
Co myślicie o Astrze K w tym budżecie? Z tego, co wyczytałem w internecie, najlepszym silnikiem będzie 1.4 turbo. W jaki mogę celować rocznik i przebieg przy tej cenie?
greatestenemy
Obserwowany

31 Maj 2022, 10:15

greatestenemy napisał(a):Co myślicie o Astrze K w tym budżecie? Z tego, co wyczytałem w internecie, najlepszym silnikiem będzie 1.4 turbo
Dobra opcja i chyba najlepiej szukaj w kombi bo przy wypadach za miasto przyda się większy bagażnik.

Ja od siebie w tym budżecie mogę polecić jeszcze Aurisa w hybrydzie sprawdzi się w mieście ale i poza nim jak nie potrzebujesz demona prędkości a samochód bezawaryjny to chyba jedna z lepszych opcji.

greatestenemy napisał(a):W jaki mogę celować rocznik i przebieg przy tej cenie?
Rocznikiem się nie jeździ więc tu lepiej skupić się na ogólnym stanie samochodu i przebiegu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nyck de Vries dołącza do TOYOTA GAZOO Racing
    Holender Nyck de Vries będzie nowym zawodnikiem TOYOTA GAZOO Racing. 25-latek będzie pełnił rolę kierowcy testowego i rezerwowego w zespole startującym w mistrzostwach świata w wyścigach długodystansowych (FIA WEC) do końca ...