Terenówka z blokadami do 25tys zł

31 Gru 2020, 08:55

Witam , poszukiwana prawdziwa terenówka z blokadami do 25 tys zł .
Wymagania
-pakowny bagażnik
- nie za duże, tak aby szło manewrować w ciasnych miejscach,
- z możliwością użytkowania na co dzień
Auto nie będzie ostro katowane , ma służyć na dojazdy do lasu itd
Ma to być coś co by łączyło samuraja z Pick-upem
Auto niezawodne , proste w obsłudze , fajnie żeby była klima
Pozdrawiam
barrybarry
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: focus

31 Gru 2020, 09:24

barrybarry napisał(a):Ma to być coś co by łączyło samuraja z Pick-upem
Trudny temat :)
Przychodzi mi do głowy np. Suzuki Vitara lub Dacia Duster 4x4 nie terenówka ale takie w miarę młode i tanie które sprawdzi się w takim terenie jak opisałeś.

Ciekawą propozycją z trochę większego kalibru może być Hyundai Terracan.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

31 Gru 2020, 09:43

Skoro nie do terenu ostrego to i blokady Ci nie potrzebne. Druga sprawa w terenówkach zazwyczaj bagażnik nie jest duży a jak jeszcze chcesz "z tych mniejszych" to już całkiem tylko łopatą się zmieni.
Rav4 2 generacji
Suzuki Grand Vitara
Z takich większych to Kia Sorento 1 gen
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

31 Gru 2020, 10:03

Duster może z odpowiednimi oponami by się sprawdził , do tego hak i klatka na zewnątrz. Nie dopisałem ze ma być wykorzystywany w myślistwie. Teraz wykorzystuje zwykle przednionapędowe auto i czasem trzeba się nachodzić trochę niepotrzebnie . Auto tez nie ma być mocno ciężkie , żeby np łąki nie rozryc . Dzięki za dotychczasowe typy . Znajomy jeździ ravka i daje radę , ale ciężko o dobry egzemplarz . Ja mogę mieć auto dwu drzwiowe , byleby 4 osoby na krótkich dystansach się zmieściły
barrybarry
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: focus

31 Gru 2020, 10:14

barrybarry napisał(a):Duster może z odpowiednimi oponami by się sprawdził , do tego hak
Przypuszczam ze to auto by się sprawdziło i byś je kupił rocznikowo najmłodsze patrząc na inne. Napęd 4x4 całkiem nieźle sobie radzi w tym samochodzie który jest dosyć lekki. Cztery osoby zmieszczą się spokojnie, a i bagażnik będzie spory jak na tą klasę i wielkość samochodu.

RAV4 w tym budżecie nie ma najlepszego napędu 4x4 i nie można w niej wyłączyć ESP co utrudnia wyjechanie jak się zakopiesz ;/
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

31 Gru 2020, 13:24

Rokiko napisał(a):AV4 w tym budżecie nie ma najlepszego napędu 4x4
no jak nie? toż tam siedzi stały napęd nie zadne dołączane automatycznie czy hydraulicznie więc co ma nie jechac :ok:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Zagato Coupé 2012
    BMW Zagato Coupé to typowe BMW widziane oczami włoskiej firmy Zagato, specjalizującej się w budowie nadwozi samochodowych. Stylistyka Zagato scala cechy typowe dla konstrukcji obu firm, tworząc rasowe coupé ...