Test silnika 1.8 - odczyt i kasowanie błędów

11 Kwi 2013, 19:48

Witam wszystkich
mam takie pytanie w jaki sposób odczytać i jeżeli się uda skasować błędy w moim freelanderze z 98r. złącze obd2 jako takie jest ale tylko z bodajże 3 przewodami
Wojtek P
Początkujący

Miejscowość: Podkarpacie

12 Kwi 2013, 14:26

3 przewody? do kostki masz 3 przewody czy masz na mysli przewód jako kabel interfejs?

Odczytać błędy możesz np. ELM327 choć nie wszystkie złapie i też nie wszystkie można skasować.
A coś się dzieje że chcesz skanować?

Albo podjedz do elektryka co ma "pajaka" do każdego auta, skasuje cie 50zeta i już. Będziesz wiedział co i jak.
była moja mała bestia - Freelander 2002 1.8 petrol
teraz jest Ford S-MAX Titanium
kaskaderr
Początkujący

Miejscowość: Śląskie
Auto: Ford eS-MAks
Silnik: 2.0 145KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

15 Kwi 2013, 20:10

3 przewody wchodzą do 1 gniazda. to jest auto z przed 2000 r więc z czasów jeszcze bez obd2.
A do kasowania mam słynne 3 kontrolki oraz chciałbym sprawdzić czujnik położenia wału.
Wojtek P
Początkujący

Miejscowość: Podkarpacie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia TECHNOLOGII SKYACTIV Mazdy
    Na czym polega technologia SKYACTIV Mazdy wyjaśniamy poniżej: - Technoligia SKYACTIVE-G - Technoligia SKYACTIVE-D Luty 2012 : Mazda CX-5, pierwszy z serii nowych modeli Mazdy ze wszystkimi elementami TECHNOLOGII SKYACTIV ...
    Jak zmienia się Toyota GT86 Kuby Przygońskiego zimą
    "Przerwa zimowa to najważniejszy moment w rozwoju technologicznym, bo wtedy wprowadzamy wszystkie duże zmiany. I tak się dzieje w każdej dziedzinie motorsportu" mówi Kuba Przygoński, który szykuje swoją Toyotę ...