Toyota Auris 1.4D-4D

17 Lip 2017, 20:14

Mam okazję kupić poleasingową Toyotę Auris Active w dieselu bezpośrednio od leasingodawcy. Rocznik 2013, przebieg 75 tys.km, cena 39 tys.zł.
Cena wydaje się być bardzo atrakcyjna, sprawdziłam numer VIN i według historii pojazdu auto jest bezwypadkowe.
Czy według Was warto - czy kupując auto od leasingodawcy auto jednak mogło być bite, a nie ma tego w historii? Czy za tak niską ceną musi kryć się haczyk?
Trochę obawiam się też Diesela.
Samochód będzie użytkowany głównie w mieście plus weekendowe wyjazdy za miasto/w Polskę.
viatua
Obserwowany

Auto: Nissan

17 Lip 2017, 21:03

viatua napisał(a):Rocznik 2013, przebieg 75 tys.km, cena 39 tys.zł.
to chyba była by najlepsza sztuka w necie. Wejdź sobie na jakiś portal i zobacz jakie przebiegi są tych aut. Pojedź tym do ASO na przegląd przedzakupowy.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

17 Lip 2017, 21:33

Porównywałam właśnie na otomoto i dlatego "martwi" mnie ta cena. Ten rocznik, przebieg i diesel kosztuje na otomoto ok.50 tys.zł.
Ten sam leasingodawca ma ten sam model Auris tylko w innym mieście i z przebiegiem mniejszym o 4 tys.km nawet za 38 tys.zł.
Według VIN podczas ostatniego przeglądu w ASO zanotowany przebieg to 52 tys.km.
Pojadę na przegląd, tak jak piszesz.
A co sądzisz o dieslu w tym modelu czy ogólnie w Toyotach?
Kolega z pracy ma Passata i przez jazdę praktycznie tylko po mieście ma ciągle problemy z filtrem cząstek stałych.
viatua
Obserwowany

Auto: Nissan

17 Lip 2017, 22:14

Jeśli masz jeździć po mieście bądź krótkie dystanse to odpuść diesla
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km