Toyota Auris 1.4D-4D

17 Lip 2017, 19:14

Mam okazję kupić poleasingową Toyotę Auris Active w dieselu bezpośrednio od leasingodawcy. Rocznik 2013, przebieg 75 tys.km, cena 39 tys.zł.
Cena wydaje się być bardzo atrakcyjna, sprawdziłam numer VIN i według historii pojazdu auto jest bezwypadkowe.
Czy według Was warto - czy kupując auto od leasingodawcy auto jednak mogło być bite, a nie ma tego w historii? Czy za tak niską ceną musi kryć się haczyk?
Trochę obawiam się też Diesela.
Samochód będzie użytkowany głównie w mieście plus weekendowe wyjazdy za miasto/w Polskę.
viatua
Obserwowany

Auto: Nissan

17 Lip 2017, 20:03

viatua napisał(a):Rocznik 2013, przebieg 75 tys.km, cena 39 tys.zł.
to chyba była by najlepsza sztuka w necie. Wejdź sobie na jakiś portal i zobacz jakie przebiegi są tych aut. Pojedź tym do ASO na przegląd przedzakupowy.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

17 Lip 2017, 20:33

Porównywałam właśnie na otomoto i dlatego "martwi" mnie ta cena. Ten rocznik, przebieg i diesel kosztuje na otomoto ok.50 tys.zł.
Ten sam leasingodawca ma ten sam model Auris tylko w innym mieście i z przebiegiem mniejszym o 4 tys.km nawet za 38 tys.zł.
Według VIN podczas ostatniego przeglądu w ASO zanotowany przebieg to 52 tys.km.
Pojadę na przegląd, tak jak piszesz.
A co sądzisz o dieslu w tym modelu czy ogólnie w Toyotach?
Kolega z pracy ma Passata i przez jazdę praktycznie tylko po mieście ma ciągle problemy z filtrem cząstek stałych.
viatua
Obserwowany

Auto: Nissan

17 Lip 2017, 21:14

Jeśli masz jeździć po mieście bądź krótkie dystanse to odpuść diesla
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ominąć przeszkodę na drodze
    Szybciej zapadający zmrok czy trudniejsze warunki atmosferyczne mogą opóźnić lub uniemożliwić wcześniejsze zauważenie przeszkody na drodze. Dodatkowo na jezdni może niespodziewanie pojawić się pieszy albo wybiec zwierzę. ...