Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
jakubL napisał(a):dodatkowo mechanik stwierdził bardzo mocną erozję chłodnicy klimatyzacji oraz uszkodzone użebrowanie i zaczął podejrzewać że przebieg mógł być jednak wyższy niż wskazuje licznik.
jakubL napisał(a):jest ok ale nie ma dokumentów potwierdzających serwis olejowy
jakubL napisał(a):Możliwe że najbardziej mi się rzuciła bo przy poprzednim aucie też była niby obtarcie parkingowe lakier po 200-300um z silnikiem wszystko ok cacy, a po kilku miesiącach się okazało że auto po poważnej kolizji i zaczęło się powoli sypać.
Trzeba by to gdzieś przykleić , tłustym drukiem napisać . Mądre słowa . Tak dla przykładu z mojego podwórka . Dwa słowa wstępu . Kolega zajmuje się wklejaniem / wymianą szyb . Trafiają do niego klienci z problemem wody we wnętrzu auta . On wysyła do mnie a ja znajduję cuda na kijuandrewb25 napisał(a):Ale to jest właśnie tak nie sprawdzą sobie silnika, skrzyni biegów, wszystkich układów w aucie , stanu blacharskiego od spodu, tylko łażą i gapią się na lakier , mierzą i snują historie co mogło być , jak mogło być. ...są tacy ludzie właśnie których nic nie inteseruje tylko lakier. a oleju w silniku może nawet nie być bo ważniejsza jest cyferka na mierniczku.
Możesz kiedyś kupi np. auto z wyciętym i wspawanym dachem i będziesz miał zrobione pod miernik i kupisz go bo będzie się na mierniku zgadzać, ale jakbyś wiedział jak auto wcześniej wyglądało to nigdy byś go nie chciał. i będziesz takim jeździł.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki TOYOTA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne TOYOTA