Toyota Avensis d4d 116, wywaliło checka i straciło moc

26 Sty 2019, 15:58

Witam. Kupilem niedawno toyote avesis z 2005 roku w dieslu silnik 2.0 116KM, i na to wygląda że sprzedający coś ukrył bo juz po tygodniu wywaliło kontrolkę check silnika, a auto stało sie mułowate i nie ma mocy, wiecie co to moze być ? Co mógł ukryć przede mną sprzedający że po prostu przez chwile było dobrze a teraz taki bład i spadek mocy ???
kwolo7
Nowicjusz

26 Sty 2019, 18:26

Skoro Check Engine wyświetliło to jakieś błędy silnika. Warto by się podpiąć pod komputer i odczytać co mu leży w duszy.
gber44

28 Sty 2019, 19:45

Wyświetlał się błąd regulacji turbiny, narazie błąd usunięty ciekawe czy turbo bedzie do wymiany czy to cos innego
kwolo7
Nowicjusz

28 Sty 2019, 20:26

kwolo7 napisał(a):Wyświetlał się błąd regulacji turbiny
Numer błędu?
kwolo7 napisał(a):narazie błąd usunięty
Usunięcie / skasowanie błędu nie naprawia.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

31 Sty 2019, 11:25

Witam, moja toyota avensis z 2005 roku 2.0 diesel 116 d4d wywaliła błąd check silnika, błędy VSC TRC OFF, mechanik podłączył komputer i wyszło że bład regulacji turbiny, i jakiś kod błędu C1201, niestety mechanik poza podłączeniem i pokazaniem błędów nic sie więcej nie wypowiedział, błąd usunął ale on odrazu na nowo się włączył. Może wiecie co to może być ? Co byście zrobili czy też wymienili w pierwszej kolejności ?
kwolo7
Nowicjusz

31 Sty 2019, 11:27

Zapomniałem jeszcze dodać że na komputerze wyświetlił się też błąd czujnika temperatury paliwa że ze wysoka chyba
kwolo7
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Silnik F20C - Honda
    Honda słynie z bardzo dobrych silników oraz słynnego systemu zmiennych faz rozrządu VTEC. Jednym z najciekawszych motorów stworzonych przez japońskiego producenta jest ten zastosowany w Hondzie S2000. Wykonana ...

31 Sty 2019, 11:29

Kod błędu C1201, skasowanie błędu nic nie naprawia bo za chwile na nowo się wyświetla
kwolo7
Nowicjusz

31 Sty 2019, 11:50

nie dubluj tematów i nie pisz posta jednego pod drugim, istnieje opcja edytuj
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

31 Sty 2019, 11:53

Dobrze rozumiem, to czekam na pomoc w moim problemie który opisałem powyżej. Pozdrawiam
kwolo7
Nowicjusz

02 Lut 2019, 21:34

Po <wulgaryzm> to forum, usuwacie tematy choć to nowe czy też odświeżone tematy nabijają wam wejścia, żałosne forum.... na innym dostałem mase odpowiedzi a tu nic, żenada, i jeszcze do szeregu mnie przywołujecie.... to strona wojskowa czy luźne forum motoryzacyjne ja sie pytam ? Ogarnijta sie. ŻEGNAM WIĘCEJ NIE PISZE ! ŻENADA
kwolo7
Nowicjusz