Toyota carina 2 kasowanie błędów

09 Mar 2009, 18:25

na początku witam wszystkich uprzejme. Mam problem z kasowaniem błędów w samochodzie z tematu. Co mam zrobić prosze o szybka pomoc
kasia
kasia891
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• 09 Mar 2009, 20:04

U mnie w suzuki kasuje poprzez odłączenie klemy (-) z akumulatora na około 10min. ale lepiej zdjąć ją na noc. Jeśli masz wszystko sprawne to kontrolka od błędów się nie zaświeci po założeniu klemy i odpaleniu autka.
    BANAN23
    Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka

09 Mar 2009, 20:05

No a bylas w jakims zakladzie ze tak mowisz czy sama jakos to probowalas bo nie rozumiem.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

10 Mar 2009, 15:27

Jeżeli jest jakiś problem ze sterowaniem silnika,to komputer zapisuje w pamięciu błąd.I dopóki nie usuniesz przyczyny tego błędu,to mimo,że go skasujesz on spowrotem się pojawi i lampka silnika będzie świeciła.Musisz podjechać do mechanika na komputer,on odczyta co to za błąd i powie ci co naprawić lub wymienić.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Volkswagen T5 4MOTION
      Napędzane na wszystkie koła Volkswageny T5 - Transporter, Caravelle, Multivan i California cieszą się coraz większą popularnością. Dla 4MOTION z 6-biegową przekładnią manualną do wyboru są silniki TDI o mocy 103 kW/140 KM ...