Toyota corolla 1400poj.D4D

24 Sty 2011, 13:31

Gdzie znajduje się termostat w toyocie corolli 1400poj d4d i jak go sprawdzić czy dobry bo słabo mi się nagrzywa silnik

[ Dodano: 28 Styczeń 2011, 16:54 ]
sylwester3 napisał(a):Gdzie znajduje się termostat w toyocie corolli 1400poj d4d i jak go sprawdzić czy dobry bo słabo mi się nagrzywa silnik

Rozumiem ,że nikt z forumowiczów nie wie gdzie się znajduje termostat ,ale może ktoś powie mi co to może być za przyczyna ,że jest słaby nadmuch ,jak ustawie na ful nadmuch to powietrze leci ale bardzo słabo ,zaznaczam ,że filtr kabinowy wymieniłem i dalej to samo ,jest to wersja z klimatronikiem.
Z góry dziękuje za odpowiedź
sylwek
sylwester3
Nowicjusz

Miejscowość: łódż

29 Sty 2011, 14:25

Patrz po przewodach gumowych układu chłodzenia, w miejscach styku końcówek z korpusem silnika,zobaczysz puszeczkę,tam jest termostat.Różnie go umiejscawiają w różnych autach.Czasami jest na samej górze a czasami z boku.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 4 porad jak ograniczyć wydatki motoryzacyjne
    Koronawirus niesie za sobą konsekwencje gospodarcze i finansowe, także dla naszych portfeli. Najszybszym sposobem na przywrócenie równowagi w domowym budżecie są cięcia bieżących wydatków, np. tych związanych ...
    Koncepcyjny Opel ADAM ROCKS - miejski mini crossover
    Opel ADAM, który oferuje 61 000 wariantów wyposażenia nadwozia i prawie 82 000 opcji wyposażenia wnętrza oraz supernowoczesny system informacyjno-rozrywkowy IntelliLink, jest nie tylko prawdziwym mistrzem personalizacji, ...